Truet på livet

Stefan Effenberg har blitt drasptruet etter at han uttalte seg nedsettende om arbeidsløse i Playboy.

Effenberg er ikke kjent for å legge fingrene i mellom når han uttaler seg. Den øst-tyske stjernespilleren ble sendt hjem fra USA-VM i 1994 etter å ha vist fingeren til publikum, og i gårsdagens Bundesligaoppgjør mot Hertha Berlin ble Effenberg vraket av trener Ottmar Hitzfeld.

- Jeg synes at man skal sette arbeidsløshetstrygden ned til et minimum, så alle blir tvunget til å arbeide, sa Effenberg til tyske Playboy. Effenberg mener at trygden er så god at folk ikke gidde rå stå opp om morgenen for å ende opp med en tusenlapp ekstra i måneden.

Og reaksjonene har ikke uteblitt denne gangen heller. Mens laget ladet opp på hotell før kampen mot Hertha, ble Effenberg drapstruet, skriver den danske avisa BT. Hitzfeld hadde ikke noe annet valg enn å sette Effenberg på tribunen.

- Jeg kan ikke støtte hans holdning. Som Bayern München-spiller har man et samfunnsmessig ansvar. Det var uklokt å uttale seg så ukvalifisert. Denne historien er en belastning for hele laget, og jeg håper at apillerne kan riste det av seg på på banen, sa Hitzfeld.

Effenbergs slakt av de arbeidsløse i Tyskland blir ikke bedre av at Effenberg skal tjene 30 millioner i året på leken med lærkula. I følge BT er Effenbergs dager i den røde Bayerndrakta talte.

EN AV VERDENS BESTE: Stefan Effenberg har hatt en eventyrlig karriere på fotballbanen. Utenfor banen har han ikke vært like heldig.