Truet Semb med utvisning

ULLEVAAL (Dagbladet): På stillingen 0- 1 og to forbigåtte straffespark til pause var Nils Johan Semb på kokepunktet. Så sint at den skotske skandaledommeren Hugh Dallas forlangte en unnskyldning for oppførselen.

Mot slutten av første omgang, da Danmark skulle ha innkast rett foran den norske benken, sto Nils Johan Semb med ballen i hendene. Han sto på linja fordi han var rasende på dommeren. Og i utskjellingen av den skotske kamplederen kastet han ballen fra seg i sinne.

Til det verre.

I sekundene før hvilen var fjerdedommeren på linja redd for at Nils Johan Semb skulle løpe ut på banen og skjelle ut Hugh Dallas da pausesignalet gikk.

Derfor stilte han seg rett foran en fortsatt kokende Semb og sperret veien ut til banen. Og det ble ikke bedre av det - bare enda verre.

Fordi Nils Johan Semb markerte straffesparkene Norge ikke hadde fått med å kjøre to fingre opp i ansiktet på fjerdedommeren.

Løp etter Semb

Hugh Dallas så opptrinnet fra banen og stormet etter Nils Johan Semb inn i garderoben. I gangen under Ullevaals tribuner tvang han Norges landslagssjef til taushet.

- Jeg ble tvunget til å be om unnskyldning, sier Nils Johan Semb til Dagbladet. - Hugh Dallas sa klart ifra at hvis jeg ikke gjorde det ville jeg bli sendt på tribunen. Og så tok vi en prat i en høflig tone. Ferdig med det.

Under EM-sluttspillet for to år siden unnlot Hugh Dallas å gi Ole Gunnar Solskjær og Norge en soleklar straffe mot Jugoslavia.

På toppen av det tillot skotten jugoslavene å sabotere spillet over absolutt hele banen. Og med to nye dommertabber fra samme mann i løpet av de første 45 minuttene i går var Sembs frykt åpenbar.

Han trodde skotten ville bli Norges banemann enda en gang.

Tenkte på Jugoslavia

- Ja, innrømmer Nils Johan Semb. - Jeg tenkte faktisk på det. Men jeg var ikke sint for det som skjedde for to år siden - jeg var forbannet fordi verken Ole Gunnar eller Steffen fikk straffespark på soleklare forseelser. For to straffer er to mål det.

- Han snøt oss for to mål.

Hugh Dallas' forsvar var at det var en vanskelig kamp å dømme.

- Han sa det var vanskelig utpå der, sier Semb.

- Og det har jeg forståelse for - jeg har ikke problemer med det. Og når han ba om en bedre tone og sa alternativet for mitt vedkommende var tribunen, så var det greit.

- Men heldigvis gikk det jo bra til slutt.