TRER TIL SIDE: Saken rundt Vålerengas Veigar Pall Gunnarsson har tatt mye fokus for sportsdirektør Truls Haakonsen. Nå trer han til side ut sesongen.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
TRER TIL SIDE: Saken rundt Vålerengas Veigar Pall Gunnarsson har tatt mye fokus for sportsdirektør Truls Haakonsen. Nå trer han til side ut sesongen. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Truls Haakonsen tar permisjon ut sesongen

Fryktet at han kunne bli en distraksjon for klubben.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vålerengas sportsdirektør Truls Haakonsen trer til side og går ut i permisjon resten av sesongen, melder Vålerenga på sine hjemmesider.

Haakonsen har vært i hardt vær i forbindelse med den såkalte Gunnarsson-saken, og risikerer utestengelse for sin rolle i overgangen som sendte Veigar Pall Gunnarsson til Vålerenga.

- Initiativet kom fra meg, og klubben var enig i at det ville være klokt situasjonen tatt i betraktning, og det store utenomsportslige fokuset rundt saken og min person, sier Truls Haakonsen til Dagbladet.

Ikke tenkt på retur
- Er du fast bestemt på å komme tilbake i stillingen?

- Nå skal jeg ta permisjon ut sesongen. Noen andre tanker har ikke jeg gjort, sier han.

- Var du bekymret for at du kunne bli en distraksjon for klubben?

- Det er en fare for det, og en fare for at jeg uansett ville slitt med å utføre mine oppgaver siden det er stort fokus på min person i denne saken.

- Hvordan har de siste par ukene vært for deg personlig.

- Det er jo gjerne en sak jeg skulle vært foruten, og det er greit å distansere seg litt fra prestasjonegruppa når den pågår.

Anmeldt
Vålerenga og Stabæk er anmeldt av påtalenemnda i Norges Fotballforbund (NFF) for bevisste forsøk på å lure den franske fotballklubben Nancy for penger i forbindelse med Veigar Páll Gunnarssons overgang mellom de to eliteserieklubbene.

Saken er anmeldt til Doms- og sanksjonsutvalget og ventes å bli behandlet i høst.

Haakonsen og Stabæk-duoen Erik Loe og Inge André Olsen risikerer å tape retten til å inneha verv innenfor fotballforbundet i ett år, mens lubbene risikerer bøter på opp mot en halv million kroner.

Også Erik Loe valgte å tre til side da påtalenemndas innstilling ble kjent.