Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling:

Truls Korsæth til Milano-Sanremo: - Kjempegøy

Får plass på laget etter imponerende kjøring i Strade Bianche. 

TIL ÅRETS FØRSTE MONUMENT: Truls Korsæth får sjansen i Milano-Sanremo. Foto: Tim De Waele.
TIL ÅRETS FØRSTE MONUMENT: Truls Korsæth får sjansen i Milano-Sanremo. Foto: Tim De Waele. Vis mer

(procycling.no): Under den episke utgaven av Strade Bianche for halvannen uke siden, var det en 23-åring fra Lillehammer som for alvor presenterte seg i WorldTour-sirkuset.

Truls Korsæth (Astana) satt i brudd i grusklassikeren, og overlevde lenge da flere av verdens beste syklister kom opp.

Til slutt syklet han til mål med norgesmester Edvald Boasson Hagen på en meget respektabel 20.plass.

Prestasjonene i det rittet har overbevist Astana-ledelsen om at den tidligere Joker-rytteren nå er klar for Milano-Sanremo på lørdag. Det fikk Korsæth beskjed om tirsdag.

Milano-Sanremo er sesongens første monument, og rittet er det lengste på WorldTour-kalenderen. Snaue 300 kilometer venter rytterne, og legendariske stigninger som Cipressa og Poggio skal forseres.

Turen til Milano starter enten torsdag kveld eller fredag morgen, og Korsæth ser frem mot å delta i den tradisjonsrike klassikeren.

- Det er kjempegøy, det blir kjempebra, beskriver nordmannen ovenfor procycling.no.

- Hva har skjedd, ettersom det åpnet seg en plass for deg?

- Jeg er ikke helt sikker. Jeg har vært i bra form - det var snakk om at det er muligheter hvis ting gikk bra i de første løpene. Jeg ble ikke veldig sjokkert da jeg fikk den beskjeden. Samtidig er jeg veldig takknemlig over å få muligheten, sier Korsæth.

- Veldig god følelse

Den norske neoproffen står med relativt få rittdager i forhold til flere av konkurrentene. Med kun syv rittdager fordelt på Dubai Tour, Kuurne-Bruusel-Kuurne og Strade Bianche, har Korsæth fått god tid til å trene mye siden proffkontrakten ble sikret i romjulen.

- Du har ikke kjørt så mange ritt så langt, men du har vært bra når du har fått sjansen. Har det vært vanskelig å holde det hele i gang med såpass mye trening?

- Det har gått veldig fint. Jeg tror egentlig det er en fordel å få trene skikkelig. Jeg har holdt det i gang med veldig mye bra trening hjemme på Lillehammer siden jul. Jeg liker å trene alene. Jeg har trent litt med guttene på Lillehammer (CK Elite) også. Det er noen økter i fellesskap, men man har forskjellige program. Det passer meg egentlig bra å trene alene.

Nordmannen, som for alvor viste seg frem som superhjelperytter under VM i Qatar i fjor, er glad for at han har fått vist seg såpass frem i sine første proffritt.

- Det er veldig ålreit. Det er mye man ikke har kontroll på som kan skje i det gamet her, så når man får til å prestere i ritt, er det en veldig god følelse.

I Strade Bianche satt Korsæth i brudd med blant andre Thibaut Pinot (FDJ). Korsæth påpeker at formen var god i det meget intense rittet, men samtidig bedyrer han at det er et stykke opp til de aller beste.

- Jeg kjente meg bra i Strade Bianche. Bruddet som gikk kom seg unna i et tøft parti i løypa. Jeg kjente at jeg kom til å holde startempo ganske greit.

- Det var et godt stykke fram til teten i finalen. Det skal jeg innrømme. Men jeg fikk litt blod på tann og klarte å vise meg fram litt også, uten å bli helt avkledd. Det var en veldig fin opplevelse som jeg vil nyte godt av utover sesongen. både motivasjons- og erfaringsmessig. Jeg får mer kjøretid i WorldTouren, og det er veldig fint. Å få sykle løp og komme seg til mål er viktig. Det er langt opp til teten, det er det.

- Viktig å gjøre som man får beskjed om

Astana stiller med flere sluggere i Milano-Sanremo, så Korsæth får trolig en hjelperytterrolle. Laget som reiser til Italia beskriver nordmannen på denne måten:

- Vi har med en god bråte med hardinger. Luis-Leon Sanchez er fin å ha i de siste bakkene. Valgren er en skikkelig solid rytter. Grivko, Gatto og Breschel kjører selvsagt også. Lutsenko er også bra. Jeg får vente litt og se hva slags beskjeder jeg får, men det er en bra gjeng som reiser ned. Det blir morsomt, det.

- Føler du tilliten du nå får i klassikerne er et resultat av det du viste fram i Strade Bianche?

- Å gjøre det man får beskjed om tror jeg er viktig. Jeg fikk beskjed om å gå i brudd i Strade Bianche, og gjorde det. Det er noe positivt. Jeg har fått inntrykk av at Astana tar fysiske treningsdata på alvor. De har tro på meg, men de tror også på meg når jeg gjør det de ber meg om løpssammenheng. Jeg får bare prøve å ta det som kommer. Det er mye nytt her, men jeg prøver bare å ta et ritt av gangen. Det er mye nye opplevelser.

Får sjansen i flere klassikere

Etter Milano-Sanremo venter flere tøffe ritt for Korsæth. Lillehammer-mannen får sykle både Flandern rundt og Paris-Roubaix, samt noen belgiske semiklassikere.

Dette er 23-åringen klar på at han gleder seg til.

- Hva det blir, rent opplevelsesmessig er jeg ganske usikker på. Jeg tror spesielt Flandern og Roubaix er unike løp - litt på linje med Strade Bianche. Jeg er klar for ta det som kommer. Det blir kjempespennende. Jeg gleder meg veldig.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media