Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Philadelphia Eagles møter ikke Trump

Trump avlyser besøk fra Super Bowl-vinnere etter knele-krangel

NFL-laget ville sende en mindre delegasjon. Det ville ikke Donald Trump ha noe av.

STARTET PROTESTEN: Det var quarterback Colin Kaepernick (midten) som startet protesten, som etter hvert ble fulgt av flere NFL-spillere. Kaepernick spilte for San Francisco 49ers, men fikk ikke fornyet kontrakten med klubben. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
STARTET PROTESTEN: Det var quarterback Colin Kaepernick (midten) som startet protesten, som etter hvert ble fulgt av flere NFL-spillere. Kaepernick spilte for San Francisco 49ers, men fikk ikke fornyet kontrakten med klubben. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Super Bowl-vinnerne Philadelphia Eagles kommer ikke til å delta på morgendagens tradisjonsrike seremoni i Det hvite hus.

Det melder Det hvite hus selv i natt, ifølge The Hill.

Det er kutyme at presidenten og Det hvite hus tar imot vinnerne av USAs gjeveste NFL-pokal - Super Bowl.

Men konflikt mellom den amerikanske presidenten og NFL-spillere som har knelt under nasjonalsangen - i protest mot politivold - har gjort møtet umulig å gjennomføre.

«Uenige med presidenten»

I en uttalelse fra Det hvite hus heter det at NFL-laget «ikke er i stand» til å delta på morgendagens seremoni.

«De er uenige med presidenten, fordi han insisterer på at de stolt reiser seg opp for nasjonalsangen, med hånda på hjertet, til ære for de fantastiske mennene og kvinnene i militæret og vårt lands folk», sier Trump i uttalelsen.

Videre heter det at NFL-laget ville sende en mindre delegasjon, formodentlig uten spillerne som har knelt under nasjonalsangen.

Det ville ikke Trump ha noe av, og nektet, skriver Reuters.

Hett politisk tema

Det var i 2016 at Colin Kaepernick, quarterback for San Francisco 49ers begynte å demonstrere mot politivolden i USA ved å knele under nasjonalsangen før kampstart.

Protesten, som andre NFL-spillere også gjorde etter hvert, ble et hett politisk tema i USA. Donald Trump var av dem som mente knelingen var respektløs overfor hva det amerikanske flagget symboliserte.

NFL-eierne kom i slutten av mai fram til en ny forskrift som fra nå skal forhindre NFL-spillere å protestere på denne måten.

Den nye regelen gir imidlertid spillere mulighet til å forbli i garderoben under nasjonalsangen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media