Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trump ba Obama navngi en muslimsk sportshelt. Latterliggjøres for dårlig hukommelse

Har møtt muslimske Muhammad Ali flere ganger.

GLEMSK: Donald Trump møtte Muhammad Ali i 2007 (innfelt). Han kom ikke på noen kjente amerikanske muslimer innen sport da Barack Obama snakket om det. Foto: AP Photo/Jeff Chiu/NTB Scanpix
GLEMSK: Donald Trump møtte Muhammad Ali i 2007 (innfelt). Han kom ikke på noen kjente amerikanske muslimer innen sport da Barack Obama snakket om det. Foto: AP Photo/Jeff Chiu/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): USA-president Barack Obama holdt i går en tale i kjølvannet av skyteepsioden i San Bernardino, hvor flere mennesker ble skutt og drept i forrige uke.

En av gjerningsmennene hevdet han hadde tilknytning til terrornettverket IS. Obama ba derfor det amerikanske folk om å ikke bli påvirket av ekstremistene, som er ute etter å splitte det amerikanske folket med frykt.

- Amerikanske muslimer er våre venner og naboer, våre medarbeidere, våre sportsheltet. Og ja, de er våre menn og kvinner i uniform som er villige til å dø for å forsvare vårt land. Vi må ikke glemme det, uttalte Obama blant annet.

Du kan høre hele talen på NBC News.

Trump reagerte Denne delen av talen fikk den republikanske presidentkandidaten Donald Trump til å reagere. Og det var særlig ett ord han bet seg merke i.

«Obama sa i sin tale at muslimer er våre sportshelter. Hvilken sport er det snakk om, og hvem? Driver Obama med profilering?», skrev Donald Trump på sin Twitter-profil.

Donald Trump glemte da en av de største amerikanske sportsheltene gjennom tidene, nemlig bokser Muhammad Ali (73). Trump, som forøvrig hevder han har verdens beste hukommelse, har møtt Ali ved flere anledninger. Blant annet i 2007.

Ali en venn Han har også postet bilder av seg selv sammen med Ali, og skrevet at bokseren er hans «venn». Det fikk naturligvis mange til å reagere på Trump sin utblåsning.

Flere personer la ut bilder av Muhammad Ali som svar til Trump.

Muhammad Ali, eller Cassius Clay som han egentlig heter, konverterte til Islam i 1964.

Shaquille O'Neal (basketball), Kareem Abdul-Jabbar (basketball), Hakeem Olajuwon (basketball) Larry Johnson (basketball), Mike Tyson (boksing) og Bernard Hopkins (bokser) er andre kjente amerikanske muslimer.

Trump har tidligere møtt flere av de nevnte også.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media