Trump dropper seremoni for kritiske basketstjerner

Det blir ingen seremoni i Det hvite hus for basketballspillerne fra Golden State Warriors etter at de natt til lørdag vant NBA-mesterskapet.

BLIR HJEMME: Golden State Warriors' Stephen Curry vil ikke besøke Donald Trump i Det hvite hus, og blir heller ikke invitert. Foto: NTB Scanpix
BLIR HJEMME: Golden State Warriors' Stephen Curry vil ikke besøke Donald Trump i Det hvite hus, og blir heller ikke invitert. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Golden State Warriors vant NBA-mesterskapet etter den fjerde finalekampen mot Cleveland Cavaliers natt ti lørdag.

USAs president Donald Trump hadde allerede før finalene gitt uttrykk for at det ikke ville bli noen seremoni uansett hvilket av lagene som vant finalen. Det kom som en reaksjon på at Cleveland-stjernen LeBron James og Golden State-kollega Stephen Curry tidligere i uken sa at de ikke ville ta imot en eventuell invitasjon fra presidenten.

– Jeg har ikke invitert LeBron James, og jeg har ikke invitert Steph Curry. Vi kommer heller ikke til å invitere dem, sa Trump ifølge nyhetsbyrået AFP.

Det har tidligere vært en tradisjon at vinnerne av USAs største sportsligaer besøker presidenten, men tradisjonen ble brutt i fjor da Golden State aldri kom til seremonien i Washington etter å ha vunnet NBA.

Golden State-stjernen Stephen Curry ga den gang uttrykk for at han ikke ønsket å delta i seremonien. Også lagets sjeftrener Steve Kerr kom med sterk kritikk av Donald Trump. Senere trakk presidenten tilbake sin invitasjon.

Før NBA-finalene i år sa LeBron James at ingen av finalelagene ønsker å få invitasjonen. NBA-stjernen sa dette som en reaksjon av at Trump avlyste et planlagt besøk i Det hvite hus for vinnerne av årets Superbowl, Philadelphia Eagles.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer