MÅ BETALE: En av president Donald Trumps mange golfklubber må betale rundt 50 millioner kroner i erstatning til 65 tidligere medlemmer.
 Foto: NTB Scanpix
MÅ BETALE: En av president Donald Trumps mange golfklubber må betale rundt 50 millioner kroner i erstatning til 65 tidligere medlemmer. Foto: NTB ScanpixVis mer

Golf:

Trump-golfklubb må betale titalls millioner i erstatning

Nektet å betale tilbake et depositum.

En av president Donald Trumps mange golfklubber må betale rundt 50 millioner kroner i erstatning til 65 tidligere medlemmer.

De 65 var medlemmer i klubben Jupiter Golf Club fram til Trump kjøpte den av Ritz-Carlton i 2012. Da bestemte de seg for å melde seg ut, men det ble en mer kostbar og tidkrevende affære enn de hadde ventet seg.

Reglene sier at spillerne kan fortsette å spille på banen fram til nye medlemmer er på plass. For dette ble det betalt rundt 150.000 kroner i året.

I Trump-klubben ble det imidlertid bestemt at spillerne ikke fikk tilgang til klubben tross den gyldige betalingen. I tillegg har den nektet å betale tilbake et depositum spillerne betalte da de meldte seg inn.

Onsdag ble det klart at klubben må betale 5,7 millioner dollar (ca. 50 mill. kroner) til disse 65 spillerne.

"Ved å kategorisk utestenge medlemmer fordi de ønsket å melde seg ut, bryter klubben medlemsavtalen", heter det i dommen.

(NTB)