Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump:

Trump mobbes med Obama-bilde igjen. Men denne gangen får han full støtte

New England Patriots slår tilbake etter presidentbesøk.

MANGLER KONTEKST: Disse bildene ble brukt i går for å vise at New England Patriots stilte langt mer mannssterke da de besøkte Barack Obama for to år siden, men nå slår klubben selv tilbake mot inntrykket fotografiene gir. Foto: AP/NTB Scanpix
MANGLER KONTEKST: Disse bildene ble brukt i går for å vise at New England Patriots stilte langt mer mannssterke da de besøkte Barack Obama for to år siden, men nå slår klubben selv tilbake mot inntrykket fotografiene gir. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Da president Donald Trump skrøt av folkemengdene under innsettelsesseremonien i januar, ble han latterliggjort da bildene av seansen ble sammenliknet med de samme scenene fra Barack Obamas innsettelsesseremoni i 2009.

I går, tradisjonen tro, var Superbowl-mester New England Patriots på besøk i det hvite hus, og igjen må Trump tåle å bli mobbet med et bilde fra Obamas tid.

Den forrige presidenten var nemlig vertskap for Patriots da de vant NFL-trofeet for to år siden, og på bildene fra trappa utenfor huset ser det ut som påfallende flere av spillerne møtte opp den gangen, enn til årets møte med president Trump.

New York Times' Twitter-konto var blant dem som påpekte forskjellen i går, men nå får Donald Trump støtte av de som faktisk var der - New England Patriots.

Patriots skriver nemlig på sin offisielle konto at bildene mangler den rette konteksten:

- I 2015 var over 40 fra staben plassert i trappa. I 2017 satt de på plenen, slår klubben fast.

Ingen Brady

Patriots har også lagt ut to bilder de mener gir en bedre sammenlikning, et fra George Bush' regjeringstid og et fra i går, og skriver:

- Sammenliknbare bilder: Forrige gang Patriots vant to Superbowls på tre år, var 36 spillere med til det hvite hus. I dag hadde vi med 34.

Likevel, som New York Times også skriver, var det en viss forskjell på oppmøtet i 2015 og i år.

En talsmann for New England Patriots forteller at nærmere 50 spillere var med til det hvite hus for to år siden, mot altså 34 i går.

Tom Brady var blant dem som uteble, til tross for at han tidligere har blitt ansett som Trump-supporter, og har latt seg intervjue i «Make America Great Again»-caps.

Brady var heller ikke med da laget møtte Obama, og oppga da som nå familieforpliktelser som årsak.

Boikott

Flere av stjernene sa forøvrig allerede rett etter Superbowl-seieren at de ville boikotte besøket.

Martellus Bennett, tight end, gjorde det klart at han ikke ønsker å besøke Donald Trump, og backen Devin McCourty proklamerte det samme.

- Jeg skal ikke til det hvite hus. Den enkle grunnen er at jeg ikke føler meg velkommen der. Presidentens mange sterke meninger og fordommer gjør at jeg tipper visse mennesker føler seg velkomne, mens andre ikke gjør det, sa McCourty til Time.

Donald Trump har velkjente koblinger til ikke bare Tom Brady, men også trener Bill Belichick og klubbeier Robert Kraft, og de to sistnevnte var naturligvis på plass i går.

Trump var åpenbart kjapp med å gratulere Patriots på Twitter etter det utrolige comebacket i årets Superbowl.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media