Trump slakter LeBron

Trump raser mot basketstjerne

LeBron James slettet melding og får det glatte lag av USAs tidligere president Donald Trump.

HUDFLETTES: Los Angeles Lakers-stjerne LeBron James. Foto: Alex Goodlett / GETTY IMAGES / AFP / NTB
HUDFLETTES: Los Angeles Lakers-stjerne LeBron James. Foto: Alex Goodlett / GETTY IMAGES / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Basketballstjerne LeBron James (36) slettet en melding han la ut på Twitter, i kjølvannet av at 16 år gamle Ma'Khia Bryant ble skutt og drept av politiet i Columbus, Ohio.

Hun skal blant annet ha angrepet en annen ung jente med kniv (se video under) før hun ble skutt.

Politiet skjøt 16-åringen fire ganger da de kom fram til stedet etter meldinger om bråk, og hun døde kort tid etter på sykehus. LeBron James la derfor ut bilde av politibetjenten som skjøt henne.

«Du er den neste. Ansvar», sto det å lese på teksten til bildet, ifølge flere amerikanske medier.

SKYTES: Amerikansk politi har frigitt video fra kroppskameraet til politibetjenten som tirsdag 20. april skjøt og drepte en 16 år gammel jente. Foto: AP Vis mer

Kritisert

Hendelsen skjedde samme dag som ekspolitimannen Derek Chauvin ble kjent skyldig på alle punkter i drapet på George Floyd, og meldingen henviste trolig til den dommen.

Reaksjonene lot imidlertid ikke vente på seg, og James ble kraftig kritisert for å oppildne til mer bråk og ikke vite hele sannheten om hva som faktisk skjedde.

Politiet friga seinere en video som viste at det hadde vært et knivangrep.

Dagen etter at James la ut meldingen, sa han at han slettet den fordi «den ble brukt til å skape mer hat». Han innrømmet også at han skulle fått mer fakta på bordet først, og at han reagerte med sinne da han fikk høre om episoden.

- Rasistisk

Nå har også USAs tidligere president Donald Trump (74) kastet seg inn i debatten. Trump raser i sedvanlig stil, og mener James' utspill er rasistisk og at han heller burde konsentrere seg om basketball.

«Hans RASISTISKE utspill er splittende, stygge, fornærmende og nedsettende. Han er kanskje en fantastisk basketballspiller, men han gjør ikke noe for å samle landet vårt!» heter det blant annet i pressemeldingen.

Politibetjenten som skjøt er tatt ut av tjenesten mens etterforskningen pågår.

- I henhold til Ohios lover har politiet lov å bruke dødelig makt for å beskytte seg selv eller andre, og etterforskningen vil vise om dette var et slikt tilfelle, sa fungerende politisjef Michael Woods på en pressekonferanse, ifølge NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer