Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trump-spøk: - Er du gal?

Therese Johaug lo godt da hun ble utsatt for en spøk.

GLISTE: Men Therese Johaug ville ikke ta på seg Trump-capsen.. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
GLISTE: Men Therese Johaug ville ikke ta på seg Trump-capsen.. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

En (eller flere) av de norske smørerne ville tulle med Therese Johaug på dagens hviledag i Tour de Ski.

Da Johaug møtte den pressen hadde smøreren hengt opp en caps med teksten «Make Therese great again» bak henne i intervjusonen. Altså det samme slagordet som Donald Trump brukte i valgkampen da han ble valgt som president i januar 2017.

Bakgrunnen for spøken er at Ingvild Flugstad Østberg slo Johaug på den fjerde Tour de Ski-etappen onsdag.

Det var første gang Johaug ble slått på et distanserenn siden mars. Den gangen var det svenske Stina Nilsson som var raskere.

TULLET MED JOHAUG: En av de norske smørerne hadde laget denne capsen til Therese Johaug. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
TULLET MED JOHAUG: En av de norske smørerne hadde laget denne capsen til Therese Johaug. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Lo

Capsen ble selvfølgelig et tema på dagens pressemøte. Johaug selv syns det var gøy, men ville ikke ta på seg Trump-capsen.

- Kan du ikke kle på deg den? spurte en TV-reporter ifølge Aftenposten, som var på seansen.

Svaret til Johaug kom bestemt, med et glis:

- Nei! Er du gal?

Så vi får dessverre ikke muligheten til den til å ta den klassiske «hvem kler den best», men vi legger ved et bilde av Donald Trump med capsen sånn i tilfelle …

ORIGINALEN: Donald Trump med capsen under valgkampen i 2016. Foto: NTB Scanpix
ORIGINALEN: Donald Trump med capsen under valgkampen i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jager seier

Og med det var Trump-capsen (i hvert fall inntil videre) historie. Johaug selv har fokus rettet mot de tre siste Tour de Ski-etappene. Fredag venter en klassisk fellesstart på 10 kilometer, før Touren avsluttes med sprint lørdag og monsterbakken søndag.

I sammendraget har Johaug en ledelse på 22 sekunder til Østberg og Russlands Natalja Neprjajeva.

Johaug forteller at Østbergs seier har motivert henne:

MASSEFALL: Det gikk skikkelig galt i sprintfinalen da de svenske langrennsløperne åpnet sesongen. Vis mer

- Det tirrer meg bare. Det gjør at jeg må jobbe med spurtene mine, og at jeg må gjøre mer før oppløpet starter, sier hun til NTB.

- Hvordan var det å stå opp etter å ha tapt et skirenn?

- Jeg føler ikke at jeg tapte et skirenn. Jeg kom på 2.-plass og var med helt inn til målstreken. Jeg er kjempefornøyd med løpet. Det var bare at Ingvild var hakket bedre enn meg på oppløpet.

Johaug deltar i Tour de Ski for første gang siden hun vant i 2016, og innrømmer at hun er langt fra trygg på seier før de tre siste etappene. Hun tar ingenting for gitt:

- Jeg ligger i en veldig bra posisjon. Jeg har aldri ledet Tour de Ski midtveis før, og noe må jeg ha gjort riktig så langt. Jeg skal love at jeg ikke gir meg før jeg er på toppen av slalåmbakken, sier Johaug.