Truse-spørsmål fikk Jacobsen til å riste på hodet

Klar for 15 kilometer med skibytte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN/OSLO (Dagbladet): De norske skijentene virket positive i forkant av 15 kilometer med skibytte som går i morgen. Therese Johaug, Marit Bjørgen, Martine Ek Hagen, Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen går distansen for Norge.

Sistnevnte fikk et spørsmål som dreide seg om det tøffe året hun har lagt bak seg. Få dager før OL-starten i fjor fikk Jacobsen den tragiske beskjeden om at lillebroren hadde gått bort.

- Sporten og miljøet har betydd aller mest. Sånn sett blir VM viktig. Hele apparatet, andre nasjoner og den styrken i det å drive idrett kan gi, har betydd mest for meg. Idrett er veldig mye mer enn medaljer. For min del er det viktig å nyte det, sier Jacobsen åpenhjertig.

Nå er hun klar for å gi alt på morgendagens distanse.

- Gleder meg - På en absurd måte føler jeg meg bedre enn før, selv om forberedelsen har vært rar. Jeg gleder meg. Først og fremst har jeg sett fram til å være i et mesterskap jeg kan nyte og få gode minner. Jeg har ikke fokusert på å vinne eller ikke vinne, sier Jacobsen.

De norske jentene virket å være i godt humør foran skiathlonen.

Da VG stilte spørsmål om hvilket valg av undertøy de ville gå for under trikoten, reagerte jentene med latter. Den er nemlig litt gjennomsiktig, men jentene har fått et rødt felt bak for å dekke til.

- Jeg foretrekker bokser, sier Johaug.

- Det er sikkert forskjellig, sier Jacobsen og rister kraftig på hodet av spørsmålet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer