Abid Raja:

Trusetvang: - Helt uforståelig

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja ønsker å endre regelverket rundt bruken av truser i beachhåndball.

UFORSTÅELIG: Kulturminister- og likestillingsminister Abid Raja ønsker å invitere både håndballforbundet og volleyballforbundet for å få mer informasjon om det videre arbeid. Foto: Terje Pedersen / NTB
UFORSTÅELIG: Kulturminister- og likestillingsminister Abid Raja ønsker å invitere både håndballforbundet og volleyballforbundet for å få mer informasjon om det videre arbeid. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg synes det er helt uforståelig at de kvinnelige idrettsutøverne våre skal måtte ta denne kampen i 2021. Dette hadde jeg håpet vi hadde lagt bak oss, men det tyder dessverre på et internasjonalt forbund som ikke henger med.

Det sier kultur og likestillingsminister Abid Raja til Dagbladet, før han fortsetter.

- Som likestillings- og idrettsminister er jeg opptatt av at idretten skal være likestilt, og tilgjengelig for alle – da kan ikke halvparten av utøverne være underlagt krav til antrekk som bidrar mer til fokus på kjønn og kropp enn på sporten.

Tidligere i uka skrev Dagbladet om de norske beachhåndballjentene som føler seg tvunget til å spille i truser. Noe de har gjort siden 2017.

Og tidligere i år kom det første gjennombruddet for forandring. Da kongressen i Det europeiske håndballforbundet (EHF) godtok Norges forslag om å endre regelverket.

Det norske laget hadde håpet at endringene skulle komme før EM som pågår i Bulgaria akkurat nå. Men det gjorde det ikke.

- Det gjør meg rett og slett kvalm

Beachhåndballjentene planla nemlig å demonstrere under tirsdagens EM-start. De ville bytte ut bikiniene med klær som dekket kroppen. Det ble møtt med trusler fra arrangøren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer