STILLE PÅ STADION: Det blir ingen stemning i Genoa i ettermiddag, når Ronaldinho og Andrea Pirlo kommer på besøk. Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS
STILLE PÅ STADION: Det blir ingen stemning i Genoa i ettermiddag, når Ronaldinho og Andrea Pirlo kommer på besøk. Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERSVis mer

Trusler fører til tomme tribuner i Milan-kamp

Hastevedtak i går.

|||(Dagbladet): I dagens nest siste serierunde skulle Milan-fansen egentlig slippe inn på Genoas hjemmebane for første gang på 15 år, men i går kveld tok saken en brå vending.

I stedet for å slippe inn milaneserne, besluttet byens myndigheter å stenge alle tribunene på stadion, melder Reuters.

Dermed blir årets siste Genoa-hjemmekamp spilt for lukkede dører.

KnivdrapÅrsaken til Milan-supporterens utestengelse fra Stadio Luigi Ferraris er at Claudio Vincenzo Spagnolo (24) ble stukket ned og drept på utsiden av stadion for 15 år siden.

Han var sammen med en gjeng Genoa-supportere, som havnet i bråk med Milan-fans. Simone Barbaglia ble pågrepet etter noen dager og dømt for drapet.

Av frykt for bråk og store sammenstøt har derfor milaneserne vært nektet adgang siden.

Nå var planen å oppheve dette vedtaket, men ifølge Genoas hjemmeside har det de siste dagene kommet såpass mange og konkrete trusler om bråk at myndighetene har valgt å stenge stadion.

Roma jakter på InterAC Milan kan trygge tredjeplassen i Serie A med seier i ettermiddag, men den aller største spenningen er selvfølgelig knyttet til gullkampen.

José Mourinhos Inter har overtaket, med to poeng ned til John Arne Riises Roma.

Serielederne møter Chievo på hjemmebane i dag, mens hovedstadslaget Roma spiller hjemme mot Cagliari. Både Chievo og Cagliari ligger trygt plassert midt på tabellen.

I siste serierunde neste helg reiser Inter til fortapte Siena. Roma spiller borte mot Chievo.