Trusler i nytt brev

De tolv klubbene som vil danne en ny superliga kommer med en advarsel til FIFA og UEFA.

NY LIGA: Den nye «superligaen» vekker sterke reaksjoner. Slik kan reglene i den nye eksklusive ligaen bli. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag kom bekreftelsen på at seks engelske, tre spanske og tre italienske storklubber skal danne en ny Superliga «så fort som mulig», med kamper i midtuka.

FIFA og UEFA fordømte forslaget og slo tilbake.

- De involverte klubbene blir nektet å spille i enhver annen turnering på nasjonalt, europeisk og verdensplannivå. Spillerne kan også bli nektet å spille landskamper for landet sitt, uttalte UEFA i en pressemelding.

AKTUELLE: Barcelona er blant klubbene som har sagt ja til superligaen. Foto: NTB
AKTUELLE: Barcelona er blant klubbene som har sagt ja til superligaen. Foto: NTB Vis mer

Drømmen til storklubbene er å kunne erstatte Champions League med den nye ligaen, samtidig som de blir værende i de nasjonale ligaene. Det er dette UEFA nå prøver å forhindre dem.

Sportskommentator i Dagbladet, Esten O. Sæther er sterkt kritisk til den foreslåtte «Super League». Vis mer

Det faller i dårlig jord de tolv klubbene. AP har fått tilgang på et brev hvor de truer UEFA og FIFA. I brevet kommer det fram at de tolv klubbene har satt advokater på eventuelle forsøk på stoppe dem, og at de allerede har levert begjæringer til de relevante domstolene.

- Vi er bekymret for at FIFA og UEFA muligens vil svare på invitasjonen med å straffe og utestenge klubber. Vi må ta disse stegene for å beskytte oss selv. Utsagnet setter hele ligaen på spill og bryter med loven, skriver de tolv klubbenes advokater.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer