Har satt inn vakter

Trusler mot TV-kanal

Danske TV 2 setter inn vakter etter trusler mot kanalen, etter en av deres reporteres uttalelser under VM.

TRUSLER: Poltiet har måttet rykke ut til danske TV 2s lokaler i Odense etter en kommentar en av deres programledere kom med under VM. Vakter er også satt inn. Foto: Leif Jørgensen
TRUSLER: Poltiet har måttet rykke ut til danske TV 2s lokaler i Odense etter en kommentar en av deres programledere kom med under VM. Vakter er også satt inn. Foto: Leif Jørgensen Vis mer
Publisert

Danske TV 2 har satt inn sikkerhetsvakter ved sine lokaler både i Odense og København, skriver danske Journalisten.

Foranledningen er en episode i aktualitets-programmet «News & co» der programlederen Christian Høgh Andersen sammenliknet samholdet til det marokkanske fotball-landslaget med aper.

Marokkos fotballag har vært VMs store overraskelse, og de kom til semifinalen som første afrikanske lag noensinne. TV-bildene der Marokko-spilleren Sofiane Boufal danser på gresset med sin mor etter kvartfinaleseieren over Portugal, gikk verden rundt.

Det er nettopp dette klippet som er litt av kjernen i skandalen..

GLEDE: Marokkos Sofiane Boufal danser med sin mor ute på banen etter at Marokko slo Portufal i VM-kvartfinalen. Bildet er litt av kjernen i den danske TV2-skandalen. Foto: NTB
GLEDE: Marokkos Sofiane Boufal danser med sin mor ute på banen etter at Marokko slo Portufal i VM-kvartfinalen. Bildet er litt av kjernen i den danske TV2-skandalen. Foto: NTB Vis mer

Mens Høgh Andersens medprogramleder Søren Lippert holdt opp et bilde av tre aper som holder rundt hverandre, kom Høgh Andersen med denne famøse kommentaren:

- I forlengelsen av praten om at Marokko skal samle familiene i Qatar, har vi også en dyrefamilie her som er sammen, kanskje for å holde varmen, sa TV 2-programlederen, blant annet.

Politiet involvert

TV 2 sendte en offentlig unnskyldning på både dansk og engelsk fredag. Det var etter denne beklagelsen, hvor flere engelsk-språklige fikk tilgang til hva som hadde blitt gjort og sagt, at det tok enda mer fyr.

«Det er riktig at søndagen var en voldsom dag i resepsjonen vår, hvor det har vært opptrinn og kontakt av truende karakter. Politiet etterforsker selvsagt dette og derfor har politiet også vært til stede på Kvægtorvet», uttaler TV2 til Journalisten.

Kvægtorvet er adressen til TV 2s hovedkvarter i Odense.

TV-kanalen bekrefter at de er i dialog med politiet.

JOURNALISTEN BAK KOMMENTAREN: Christian Høgh Andersen. Foto: Dansk TV2
JOURNALISTEN BAK KOMMENTAREN: Christian Høgh Andersen. Foto: Dansk TV2 Vis mer

Beklaget selv

Høgh Andersen har selv bedt om unnskyldning på Facebook, ifølge danske BT.

«I programmet NEWS & Co på TV 2 Nyheter mandag 12. desember snakket jeg dessverre om det marokkanske fotballaget på en måte jeg vil beklage. I programmet snakket panelet om fotball-VM, der det har kommet fram at det marokkanske landslaget – i motsetning til andre landslag – har familiene med seg fordi de støtter laget,» skriver ham.

Journalisten innser at kommentaren kan oppfattes som rasistisk, men han påpeker at det på ingen måte var hans intensjon. Men han legger til at det uansett ble feil.

«Jeg er veldig lei meg for det, og jeg vil gjerne gi en uforbeholden unnskyldning for det», avslutter han.

Kommentaren ha skapt reaksjoner verden over.

- Jeg er målløs, skriver den danske politikeren Kashif Ahmad.

Også danske TV 2 sentralt har kommet med en formell beklagelse, ført i pennene av deres sjefredaktør Anne Mette Svane.

«Det en bemerkning som både programlederen vår og hele TV 2 tar avstand fra», skriver hun.

Redaktøren sier også at feilen får konsekvenser for det videre arbeidet i redaksjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer