Trygg(heten) er borte

Ishockey-VM, åpningskamp: Norge-Canada 0-5. Norges defensive nøkkelspiller Mats Trygg (24) kan være ute for resten av VM etter en skikkelig smell i skulderen i kampen mot Canada.

Med Trygg skadet gjorde Norge flere stygge forsvarsfeil i VMs åpningskamp.

- Akkurat nå er det jeg ikke spesielt optimistisk med tanke på Russland-kampen. Jeg har hatt tilsvarende skade i den venstre skulderen og vet hva det dreier seg om. Får håpe jeg kan spille mot Italia tirsdag, men legene må se nærmere på den, sier Mats Trygg.

Manuell terapi

Det var mot slutten av første periode Mats Trygg skulle hente en puck bak eget mål, men i det han kvittet seg med pucken, kom Canadas kaptein Michael Peca og taklet ham i vantet. Ingen av dommerne så hendelsen fordi pucken var langt unna situasjonen, og Peca slapp unna uten straff.

Nøkkelspiller og kaptein Trond Magnussen er imidlertid i stor framgang etter at han pådro seg et hekseskudd på trening torsdag.

- Vi har kontakt med Trond flere ganger daglig, og han har vært i manuell terapi. Vi håper og tror at han spiller mot Italia tirsdag, sier pressekontakt Hallvard Løken til Dagbladet.

Norge hang godt med i åpningskampen, og resultatet kunne vært bedre hvis ikke de norske spillerne hadde forært kanadierne den ene scoringssjansen etter den andre. Her er to eksempler på nordmennenes gavmildhet:

Gavepakker

Martin Knold skulle hjelpe keeper Bjørge Josefsen med å blokkere pucken.

Det endte med kanadisk 1- 0-ledelse.

Kort etter gjorde Bård Sørlie en kjempebommert på egen blålinje. Han sendte en glimrende pasning til Brad Richards, som fikk det enkelt alene mot Josefsen. Med 2- 0 til Canada så tidlig var kampen i realiteten kjørt.

- Hadde vi klart å score først, kunne det raskt ha blitt en annen kamp, sier landslagssjef Leif Boork til Dagbladet.

Boork er misfornøyd med at spillerne hans ikke klarer å score på opplagte sjanser.

- Vi har slitt mye med å score i de siste kampene, og det bekymrer meg, men jeg tror vi blir bedre etter hvert som turneringen utvikler seg. Enkelte av spillerne mine var svært treige mot Canada, sier Boork uten å nevne navn.

SKADD: Mats Trygg ble skadd mot Canada. På bildet hjelper han Norges bestemann, keeper Bjørge Josefson, med å stoppe Canadas Patrick Marleau.