Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tryggvi godtar straffen

Tryggvi Gudmundsson kunne fått fart på sakene. Men spissen brøt disiplinær-reglementet og ble utelukket av Stabæk.

Dermed var Vålerenga-kampen en attraksjon fattigere søndag. Det endte 1-0 i solskinnet etter en periodevis oppvisning i feilpasninger fra begge lag. Men farvelnummeret til Christian Wilhelmsson reddet hjemmelaget. Han ble felt og fikk straffe tre minutter før slutt. Den satte Christian Holter kontant inn.

Samtaleemne nummer én satt hjemme i egen stue. Stabæk-angriperen Tryggvi Gudmundsson gikk over streken. Det kostet ham spill foran fulle Nadderud-tribuner.

Islendingen ble satt ut av troppen lørdag. Bakgrunnen er en episode etter kampen mot gamleklubben Tromsø torsdag. Hva som skjedde vil verken han eller klubben si noe om.

- Det er trist at jeg ikke fikk spille, sier Gudmundsson til NTB. -Jeg godtar at jeg må stå over kampen, men dette er ikke noe som kommer til å ødelegge forholdet mellom Stabæk og meg i framtiden. Dette kommer vi over. Jeg vil ikke utdype noe mer, sier en knapp og korrekt Gudmundsson.

Han så ikke lokaloppgjøret på hjemmebane. Han var hjemme og forberedte seg for avreise til landslagssamling på Island.

- Denne saken er ute av verden etter at han sonet denne utelukkelsen. Vi kommer ikke til å si noe mer om hva som er bakgrunnen for reaksjonen, sier Stabæk-formann Erik Loe til NTB.

Kah heldig

Nå forsvinner Wilhelmsson (fire scoringer denne sesongen) til Anderlecht. Han spilte sin siste kamp søndag.

VIF-klanen ga ham dette som siste farvel fra norske tribuner: «Vi vil ha Chippen på båre».

Heldiggrisen var VIFs Pa-Modou Kah. Han skulle vært utvist etter 29 minutter. Da feide han Wilhelmsson ned bakfra til det «alle» trodde var hans andre gule kort for kvelden. Men Terje Hauge, landets beste dommer, lot Kah slippe unna.

Innbytter Tobias Grahn var centimeter unna scoring på sitt første forsøk etter at han kom inn. Skuddet rammet undersiden av tverrliggeren vel 20 minutter før slutt.

Martin Andresen strålte ikke på sitt klareste, men var likevel den beste hos Stabæk sammen med Wilhelmsson.

Vålerengas høyreback Ronny Døhli er ingen gjenganger som banens beste, men han får utmerkelsen denne gangen - etter en fotballkamp der godværet var den største beholdningen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media