FLYSTYRT: Emiliano Sala antas omkommet. Foto: NTB scanpix
FLYSTYRT: Emiliano Sala antas omkommet. Foto: NTB scanpixVis mer

Emiliano Sala antas omkommet

Trygler politiet om å fortsette letingen

Familien til savnede Emiliano Sala får nå profilert støtte i kampen for at redningsmannskapene ikke skal avslutte søket etter den savnede Cardiff-spilleren.

Den argentinske fotballspillerens overgang fra Nantes til Cardiff ble klar sist helg, men da Sala skulle flys fra Frankrike til Wales gikk det etter alle solemerker galt.

Torsdag opplyste politimyndighetene på Guernsey at søket etter Sala var innstilt. I en uttalelse het det at sjansene for å finne overlevende anses for å være minimal.

Nå ber fotballspillerens familie innstendig om at man fortsetter letingen.

- Vær så snill å ikke gi opp søket etter min bror. Jeg vet i hjertet mitt at Emiliano er en fighter, og jeg vet at han fortsatt er i live. Vær så snill, ikke stopp, sa søsteren Romina Sala i en uttalelse torsdag ifølge storavisen The Guardian.

Bred støtte

Hun opplyste videre at hun planlegger å reise til Guernsey for å bidra til at letingen etter den savnede broren blir gjenopptatt.

- Tanken er å oppsøke søkeområdet og presse på for at letingen skal fortsette. Det eneste jeg vil er å finne broren min, sa Romina Sala.

Fredag får familien støtte i sin kamp fra stjernehold. Manchester City-spissen Sergio Agüero, som i likhet med Sala er argentiner, er én av flere som har engasjert seg i sosiale medier med en oppfordring om at søket må fortsette.

«Vi ønsker ikke å gi opp, vi vil holde fast ved håpet. Derfor ønsker også jeg #NoDejenDeBuscar – ikke avblås letingen. Helt fra starten har tankene mine vært hos Emiliano, hans familie og venner, skriver måltyven på sin Twitter-profil.

Emneknaggen #NoDejenDeBuscar er spansk for «ikke stopp søket».

Avsluttet søket

Det lille enmotors Piper-flyet som fraktet Sala forsvant fra radaren like nord for kanaløya Guernsey.

Ifølge franske luftfartsmyndigheter var det ved siden av Sala og piloten også ytterligere en person om bord.

Luftfartsmyndighetene har innledet etterforskning i saken.