Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Ødegaard

- Tryglet om Ødegaard-retur

En desperat Real Madrid-manager skal ha håpet at Martin Ødegaard var løsningen. Nå tror flere at nordmannen snart kan returnere til storklubben.

VIDUNDERBARN: Martin Ødegaard har herjet denne sesongen. Foto: AP Photo/Alvaro Barrientos
VIDUNDERBARN: Martin Ødegaard har herjet denne sesongen. Foto: AP Photo/Alvaro Barrientos Vis mer
  • Real Sociedad - Levante, onsdag kl. 19

Martin Ødegaard (20) har tatt La Liga med storm under låneoppholdet i Real Sociedad. Supertalentet ble kåret til ligaens beste spiller i september, og med to mål og tre assist har han hatt en avgjørende rolle i baskernes offensive spill.

Men det var i Vitesse forrige sesong at Ødegaard fikk sitt ordentlige gjennombrudd. Der endte han på årets lag i divisjonen, og plutselig var tenåringssensasjonen på alles lepper igjen. Nå hevder journalist Pepe Herrero i Radio Marca at 20-åringen kunne returnert til Real Madrid i fjor.

Såpass mye imponerte Ødegaard i Nederland, at daværende Real-trener, Santiago Solari, «ba på sine knær» om å få hente nordmannen tilbake til klubben, hevder Radio Marca. Treneren fikk aldri innvilget ønsket sitt, og ettersom klubben underpresterte kraftig, endte han opp med å få sparken etter bare et halvt år i sjefsstolen.

OPPMERKSOMHET: Martin Ødegaard har fått mye oppmerksomhet for bilde han la ut på sin egen Instagram etter tapet mot Athletic Bilbao. Reporter: Geir Jone Karlsen. Video/Foto: NTB Scanpix, Strive, Instagram (Martin Ødegaard). Vis mer

Zidane vil hente Ødegaard

Før årets sesong handlet det meste om hvor Ødegaard skulle gå på lån. Valget falt til slutt på Real Sociedad, hvor planen er at han skal være i 1+1 år.

Den norske landslagsspillerens imponerende prestasjoner i den blå- og hvitstripete trøya har derimot ikke gått ubemerket hen, og nå hevder AS at Real Madrid vil gjøre alvor om å hente spilleren tilbake. «La Real» og hovedstadsklubben har i utgangspunktet en pakt om at Ødegaard skal bli i to sesonger, men sviktende prestasjoner gjør at Zinédine Zidane kan la seg friste til å hente ham tilbake allerede til sommeren, skriver avisa.

«La Real» er nummer tre i La Liga etter ti serierunder, blant annet foran Real Madrid. Et potensielt problem med å avbryte låneavtalen etter én sesong, er at Ødegaard ikke ønsker å returnere.

- Jeg ønsker stabilitet. Derfor ønsker jeg å bli her i to sesonger, har han tidligere uttalt til AS. Dermed blir det opp til Zidane å overbevise ham om at han vil få en sentral rolle i laget om han kommer tilbake.

Frykter Ødegaard-retur

Storklubben satser på yngre, talentfulle spillere, hvorav en rekke av dem er utlånt. I tillegg til Ødegaard skal klubben ha planer om å hente hjem Achraf Hakimi fra Dortmund, Sergio Reguilón fra Sevilla, Dani Ceballos fra Arsenal og Takefusa Kubo fra Mallorca, skriver AS.

Dagbladet har snakket med journalist i lokalavisa El Diario Vasco og ekspert på Real Sociedad, Eneko Perez. Han føler seg sikker på at det blir med den ene sesongen i Baskerland for Ødegaard.

Drammensgutten er rett og slett i for god form.

- Helt ærlig, så tror jeg ikke at Martin blir her i to år, selv om klubbene egentlig har en avtale seg imellom. Hvis han fortsetter å spille så godt og «La Real» holder seg i toppen av La Liga, tror jeg Real Madrid vil være interessert i å hente ham tilbake. Det blir vanskelig å stoppe at det skjer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media