Tryllekunstneren

MARSEILLE (Dagbladet): Nederland- Argentina 2-1. Kvartfinaleuret tikket på det 90. minuttet og Nederland trengte noe magisk. De trengte en helt - de trengte Dennis Bergkamp. Og da årets Premier League-spiller la ut på sitt siste løp for dagen, stormet han rett inn i historien. På trylleføtter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dennis Bergkamps seiersmål i Marseille var av den uvirkelige typen. Og - det inneholdt alt. For når du blander teft, fart, teknikk, ro og drepende avslutningsegenskaper - og alt stemmer til ett hundre prosent samtidig - så får du det optimale.

En scoring så flott at sjøl Dennis Bergkamp ikke trodde det var mulig.

- Trolig er det mitt livs viktigste scoring, sier Bergkamp.

- Jeg klarte å avgjøre en kamp som betydde veldig mye for meg. Og da jeg kom inn i garderoben som sistemann var de andre spillerne helt ville over scoringa.

- Og mente den liknet veldig mye på den jeg scoret for Arsenal mot Leicester forrige sesong.

Forsvarsløs

Et strøkent mottak på en langpasning fra Frank de Boer åpnet døra for den nederlandske Arsenal-stjerna. Med ballen under kontroll handlet det neste trekket om å få Argentinas Roberto Ayala forsvarsløs. Og Bergkamp trengte bare én berøring på å få til det også.

Da han kom i kontakt med det offisielle VM-læret for tredje gang i den samme sekvensen, brukte han yttersida av høyrefoten til å banke Nederland til semifinalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer