Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tryllekunstneren

MARSEILLE (Dagbladet): Nederland- Argentina 2-1. Kvartfinaleuret tikket på det 90. minuttet og Nederland trengte noe magisk. De trengte en helt - de trengte Dennis Bergkamp. Og da årets Premier League-spiller la ut på sitt siste løp for dagen, stormet han rett inn i historien. På trylleføtter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dennis Bergkamps seiersmål i Marseille var av den uvirkelige typen. Og - det inneholdt alt. For når du blander teft, fart, teknikk, ro og drepende avslutningsegenskaper - og alt stemmer til ett hundre prosent samtidig - så får du det optimale.

En scoring så flott at sjøl Dennis Bergkamp ikke trodde det var mulig.

- Trolig er det mitt livs viktigste scoring, sier Bergkamp.

- Jeg klarte å avgjøre en kamp som betydde veldig mye for meg. Og da jeg kom inn i garderoben som sistemann var de andre spillerne helt ville over scoringa.

- Og mente den liknet veldig mye på den jeg scoret for Arsenal mot Leicester forrige sesong.

Forsvarsløs

Et strøkent mottak på en langpasning fra Frank de Boer åpnet døra for den nederlandske Arsenal-stjerna. Med ballen under kontroll handlet det neste trekket om å få Argentinas Roberto Ayala forsvarsløs. Og Bergkamp trengte bare én berøring på å få til det også.

Da han kom i kontakt med det offisielle VM-læret for tredje gang i den samme sekvensen, brukte han yttersida av høyrefoten til å banke Nederland til semifinalen.

Dennis Bergkamps reaksjon etter seiersmålet forteller at han opplevde triumfen som ganske uvirkelig. Han tok hendene foran ansiktet, og lot dem bli der. Og da dommerens skadetid hadde løpt ut i den argentinske fortvilelsen løftet han dem igjen.

Og gjemte seg - inntil han ble overfalt - med sine egne vanvittige følelser.

Balanse

- Det viktigste ved det som har skjedd er at Nederland er i semifinalen i VM, sier Dennis Bergkamp.

- Men målet mitt har en annen side også. Og derfor liker jeg å tenke på at jeg har brakt litt trøst og balanse i regnskapet for England også.

- Jeg håper og tror denne seieren har gitt meg noen flere venner når jeg kommer tilbake til sesongoppkjøringa med Arsenal.

- Bergkamp skal ha mye av æren for det første målet også, sier Nederland-trener Guus Hiddink. - Måten han headet Patrick Kluivert fri på var aldeles utmerket. Og da alle trodde det gikk mot ekstraomganger - og vi akkurat hadde fått ro i rekkene etter utvisningen av Ortega - tok han fram sitt beste.

- Hva annet kan jeg si enn: fantastisk.

36 mål

Dennis Bergkamp satte nederlandsk scoringsrekord da han senket Argentina. I dag troner han øverst med 36 internasjonale mål for fedrelandet. Den gamle rekorden tilhørte Fast Willks og var over 30 år gammel.

Bergkamps blir sannsynligvis eeda eldre.

- Jeg fikk en faks fra Fast før kampen, sier Bergkamp. - Han ba meg om å slette rekorden. Og nå som det er gjort er det bare å sette seg nye mål.

Det betyr VM-finale det - på bekostning av Brasil.

Argentina klaget på at de var slitne etter den tøffe åttendelsfinalen mot England. Guus Hiddink og Nederland kan ikke tenke på annet enn Brasil i semifinalen her i Marseille på tirsdag.

- De forberedelsene vi gjorde til VM betaler seg nå, sier Hiddink. - Jeg har i hvert fall ikke merket at noen av spillerne er spesielt slitne. Kanskje litt i hodet etter denne kampen, men sånn skal det være.

Og;

- Vi kan nesten ikke vente på å få møte Brasil. «Målet mitt har en annen side også. Og derfor liker jeg å tenke på at jeg har brakt litt trøst og balanse i regnskapet for England også.»

«Målet mitt har en annen side også. Og derfor liker jeg å tenke på at jeg har brakt litt trøst og balanse i regnskapet for England også.»

Dennis Bergkamp Arsenal-spiller

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!