Tryller med ungdommen

Til Biri med nytt kaldblodsess.

MAGISK MED UNGHESTER. Geir Flåten bare drysser ut det ene kaldblodstalentet etter det andre. Nå er det Holtan Kongen på Biri. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
MAGISK MED UNGHESTER. Geir Flåten bare drysser ut det ene kaldblodstalentet etter det andre. Nå er det Holtan Kongen på Biri. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

|||• Her er sjansen til å vinne store gevinster på hest!

Talentene bare renner ut av ermet til Geir Flåten. Han er en magiker med unghester. Og det er spesielt tre-årige kaldblodshester som er blitt hans varemerke.

Tirsdag resenterte han en ny vinner, da Tangen Tinn kontrollerte alt i sin debut i travløp.

Onsdag er han på Biri med favoritten i V65-3.

Tre-årige Holtan Kongen var helt overlegen i sitt livs andre start. Lome Kongen-sønnen er enda et stortalent fra stallen til Geir Flåten.

Dette er Dagbladets hovedbanker i ukas V65-omgang.

Trener Geir Flåten berømmer stallfolket sitt for sin suksess på stallen.

-    Vi har et godt apparat rundt oss på stallen. Jeg er så heldig at jeg har noen utrolig flinke stalljenter. Det er veldig viktig, og de skal ha mye av æren for at det går så bra på stallen. Vi har et godt samarbeid med veterinær og benytter også en del alternativ behandling, som massasje. Alle skal ha en del av æren, sier suksesstreneren.

-    Hvilke treningsprinsipper har du, Geir Flåten?

-    Vi kjører en del arbeidskjøring med hestene. Jeg mener hestene skal være godt grunntrent, og når de kommer i en løpssituasjon, får de intervaller et par ganger i uka. Ellers får de en del ridetrening. To dager før start kjører vi intervaller. Dette fungerer utmerket, forklarer trener Geir Flåten.

-    I Holtan Kongen, som skal ut i DNT s Unghestserie i V65-3, har du en kommende stjerne?

-    Det er vel litt for tidlig å si. Men han var veldig bra sist. Jeg vil ikke spekulere i hvor fort han kan trave, men tidsmessig skal det være mye å gå på. Jeg satser på å komme tidlig foran. Holtan Kongen er ganske travsikker i den grad man kan si en 3-åring er travsikker. Det skal ikke være noen stor galoppfare.

Jeg tror på en god vinnersjanse. Fra tet skal de fly fort for å komme forbi ham, sier Geir Flåten.

Når det gjelder Gam Garbo i V65-2 stiller han siktet ganske lavt. Det er nok bare en trippelmulighet.
Hun ble for hissig sist, så det løpet må glemmes. Hun holder fin form, og holder hun seg rolig og får en brukbar posisjon, kan hun dukke opp i trippelsammenheng, sier Geir Flåten.

Meldt opp med ambisjoner

Steinar Holm har opplevd stor suksess med den toppstammede Varenne-sønnen Varenne S. etter at han begynte å kuske selv. Sist på Jarlsberg travet Holm-hesten et fantomløp på 1.12,9 og satte like godt banerekord med trener Steinar Holm i sulkyen.I V65-finalen står Varenne S. perfekt til i førstespor, og derfra er det snakk om en god vinnersjanse selv om han støter på blant andre vinnerhesten Norvelous News.

Trener Steinar Holm melder opp hingsten et nivå og ble tydeligvis svært imponert over seiersløpet sist, han også.

-    Varenne S. var veldig god sist i seiersløpet på Jarlsberg. Han er ganske rask fra start, men jeg vet ikke om vi kan forsvare sporet. Fra tet skal han ha en god seiersmulighet, sier trener og kusk Steinar Holm.

-    Er han like god som sist, bør han klare en 1.12,5-tid på Biri.

-    Kommer du til å kuske mer selv fremover, Steinar Holm?

-    Nei, jeg har ingen planer om det. Det blir bare noen få hester jeg kjører selv, sier Holm.

Han er blitt kjent for å gi sine stallansatte kusker mange fine vinnersjanser i sulkysetet.

-    Stallhestene g
år jo så det suser. Hvilke treningsprinsipper har du?

-    Det går mye i intervallkjøring. Noen av hestene som trenger det, får ridetrening. Ellers benytter vi oss litt av alternative metoder, som massasje og sånne ting.

Jeg tror nok det at jeg har så fantastisk flinke stallfolk har mest å si for suksessen.

Flinke stallfolk er alfa omega, forteller treneren.

De stallansatte er de som legger ned flest timer i stallen og på landeveien, sent og tidlig med sine øyenstener. De følger sine hester fra tidlig morgen til sen kveld, og gir alt for at hestene skal ha det bra og trives.

Ukens V65-omgang kjøres også denne onsdagen på Biri travbane.