Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trynet og var skadet i en måned - åpnet med pallplass

Martine Ek Hagen (21) ble dagens overraskelse på Beitostølen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Hun fikk et lite gjennombrudd sist vinter med sammenlagtseier i skandinavisk cup, noe som har skaffet henne friplass i verdenscupen før jul denne sesongen. Hun fikk også med seg en sterk niendeplass sammenlagt i verdenscupdinalen i Falun i mars.

At Martine Ek Hagen skulle komme på seierspallen på trinnet nedenfor Therese Johaug og Marit Bjørgen i dagens nasjonale langrennsåpning på Beitostølen (10 km fristil), var likevel overraskende.

Ikke minst fordi 21-åringen fra Enebakk pådro seg en relativt alvorlig skade etter en rulleskiulykke i Meråker i høst. Skaden satte henne ut av spill i hele oktober.

Betennelse - Det endte med at jeg fikk betennelse i hofteleddsbøyeren. Jeg slet med skaden i nesten en måned, i hele oktober. Jeg måtte enten trene rolig eller ikke i det hele tatt. Og oktober er jo en periode der vi normalt går over fra mye rolig trening til å trene mye hardt. Så jeg var spent før start i dag, sier Ek Hagen til Dagbladet.

- Hva var det som skjedde?

- Vi hadde testrenn i sprint i rulleskiløypa i Meråker. Så var målstreken flyttet, og det hadde ikke jeg fått med meg. Jeg satte inn en spurt da de andre stoppet opp, og så kjørte jeg rett inn i dem. Det var veldig klønete av meg, innrømmer Ek Hagen - lett rødmende.

- Men nå er skaden borte?

- Hehe, ja. Ja! Jeg vil si det. Men jeg må ta det forsiktig. med en gang jeg kjenner noe, så må jeg stoppe å trene eller benytte en annen bevegelsesform, forklarer hun.

Knalltøff konkurranse Martine Ek Hagen er på det norske rekruttlandslagetaget. Hun har altså friplass i verdenscupen fram til jul, etter sammenlagtseieren i skandinavisk cup.

Målet for vinteren er klart:

- Jeg ønsker å stabilisere meg blant de ti beste i alle verdenscuprenn jeg går, for på den måten å gå meg inn til en plass på verdenscuplaget.

- Hva med VM i Val di Fiemme?

- Selvfølgelig har man et mål om å gå mesterskap, det er det største. Men det er jo veldig stor konkurranse om plassene.

- Ja, for selv om du er blant de ti beste, er det ikke sikkert det holder til VM-plass ...

- Nei, nettopp. Jeg får søke om nytt statsborgerskap, sier Ek Hagen og bryter ut i en latter som ikke levner tvil om at det var en fleip.

Johaug slo Bjørgen Therese Johaug vant dagens løp 8,5 sekunder foran Marit Bjørgen. Martine Ek Hagen var 52,3 sekunder bak. Legger man resultatene fra fjorårets verdenscup til grunn, ville den avstanden holdt til en god plassering også for Ek Hagen.

- Det er vanskelig å si, men jeg håper kanskje det hadde holdt til en topp 10-plassering, sier hun.

UTFORDRER STJERNENE: Martine Ek Hagen (t.h.) nærmer seg Marit Bjørgen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
UTFORDRER STJERNENE: Martine Ek Hagen (t.h.) nærmer seg Marit Bjørgen. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!