TANNLØST: Det skranglet såpass mye i munnen til Zdenek Stybar (til venstre) at han så seg nødt til å fjerne tannbroen over fortennene underveis i rittet. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
TANNLØST: Det skranglet såpass mye i munnen til Zdenek Stybar (til venstre) at han så seg nødt til å fjerne tannbroen over fortennene underveis i rittet. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Tsjekk det tannstellet!

Avsluttet klassiker uten fortenner.

(procycling.no): Like før rytterne skulle opp Oude Kwaremont (den nest siste bakken) for siste gang, opplevde Zdenek Stybar uvanlige problemer på sykkelsetet.

Mens sykkelen humpet i vei på brosteinen, kjente tsjekkeren tannbroen riste i takt inne i munnen.

- Det var ikke spesielt morsomt. Jeg så meg nødt til å ta dem ut, og det var ikke en spesielt god følelse å fortsette uten tenner etterpå, fortalte Stybar etter rittet.

Slo ut fortennene Den tidligere verdensmesteren i sykkelkross, slo ut begge fortennene under en velt i fjorårets Eneco Tour.

Etixx-Quick Step-rytteren var blant favorittene til å vinne årets Flandern rundt, men endte til slutt på niendplass.

Han var slått med 48 sekunder av Alexander Kristoff.

- Det er vanskelig å si om det (tanntrøbbelet, vår anm.) var utslagsgivende for prestasjonen min, men det føles ikke bra å få et slikt problem under et så stort ritt. Jeg ble distrahert, og visste ikke helt hva jeg skulle gjøre.

Ny duell mot Kristoff Den «tannløse tsjekkeren» ble fanget opp av fotograf Tim De Waeles linse, da han satt på hjulet til Geraint Thomas og Peter Sagan på toppen av Oude Kwaremont.

Det ga selvsagt ikoniske bilder fra Belgias største sykkelfest.
 
Stybar ble nummer to bak nettopp Thomas i E3 Harelbeke, og vant Strade Bianche tidligere i år.

Neste helg vil han igjen være blant Kristoffs argeste konkurrenter under søndagens Paris-Roubaix.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!)