Tsjekkia får ikke trene på Ullevaal

Familien har talt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Tsjekkerne kan klage så mye de vil: FIFA-delegaten Manos Mavrokoukoulakis har bestemt at det ikke blir høye kneløft på Ullevaal-matta i kveld. Playoff-oppkjøringa får Pavel Nedved og hans kompiser ta på Bislett.

- Dette forstår de, sier grekeren, og avfeier alle spørsmål om at tsjekkerne kanskje vil klage på nytt fordi de ikke får trene på kamparenaen.

- Vi er en del av samme familie, og man lytter til familien. Det er ikke snakk om at vi nekter dem å trene, det er snakk om diskusjon og forståelse. De kommer ikke til å klage.

Gjørmehøl

For de som ikke har fått med seg hvorfor 20 pressefolk møtte på Ullevaal for å se på sand og fraværende gras, her er kortversjonen:

Foran forrige helgs to cupfinaler, så Ullevaal-matta ganske så sliten ut. Etter de to kampene, var det et gjørmehøl.

Etter en uke med klaging sandstrøing, hullstikking (for at vannet skulle renne ut), pleie og beskyttelse, var spørsmålet i dag om Mavrokoukoulakis ville godkjenne matta for to ting: Kamp i morgen og tsjekkisk trening i kveld.

- Kampen viktigst

FULL RULLE: - Ballen vil sprette og rulle som den skal, sier Roger Solheim. Her viser Jack Hemmestad fram Ullevaal-matta, dagen før Tsjekkia-kampen. Foto: Scanpix
FULL RULLE: - Ballen vil sprette og rulle som den skal, sier Roger Solheim. Her viser Jack Hemmestad fram Ullevaal-matta, dagen før Tsjekkia-kampen. Foto: Scanpix Vis mer

Norges Fotballforbund håpet på et ja og et nei - og fikk det. Kampen går som planlagt, og treninga flyttes.

- Det er to ting vi må tenke på, sier mannen i den greske frakken.

- For det første så har motstanderlaget rett til å trene på kamparenaen for å gjøre seg kjent med stedet. Samtidig er det viktig å ha så gode forhold som mulig når kampen spilles. Vi har bestemt at vi setter kampforholdene foran.

Rull og sprett

Og da jubler Norges Fotballforbund.

- Når sola skinner, så vet du aldri. Vi var ikke sikre på hva de ville gjøre med treninga, sier informasjonssjef Roger Solheim til Dagbladet.no.

- Vi var aldri i tvil om at det ville bli kamp, men det er godt å få det bekrefta.

- Nå er jeg sikker på at det vil bli gode spilleforhold i morgen. Banen er tørr og jevn og ballen vil rulle og sprette som den skal.

GRESSFAREN: - Man lytter til familien, sier Manos Mavrokoukoulakis, og forventer ingen klaging fra Tsjekkia fordi de ikke får trene på Ullevaal.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer