MØTER TSJEKKIA: Morten Gamst Pedersen sier til Dagbladet at Tsjekkia har mange verdensstjerner. Blant annet mener han Chelsea-keeper Petr Cech er verdens beste burvokter. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MØTER TSJEKKIA: Morten Gamst Pedersen sier til Dagbladet at Tsjekkia har mange verdensstjerner. Blant annet mener han Chelsea-keeper Petr Cech er verdens beste burvokter. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Tsjekkia har verdens beste keeper

Gamst liker å spille mot god motstand.

Norge - Tsjekkia: Direkte i fotballstudio fra kl. 20.00.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Tsjekkia ligger som nummer 38 på FIFA-rankingen, men har spillere i noen av verdens beste klubber.

Petr Cech (Chelsea), Tomas Rosicky (Arsenal) og Milan Baros (Galatasaray, tidligere Liverpool og Aston Villa) er blant de mest profilerte på laget.

MÅLVAKT I VERDENSKLASSE: Chelseas Petr Cech er ifølge Morten Gamst Pedersen verdens beste keeper. I kveld møtes de på Ullevaal. Foto: AP Photo/Tom Hevezi.
MÅLVAKT I VERDENSKLASSE: Chelseas Petr Cech er ifølge Morten Gamst Pedersen verdens beste keeper. I kveld møtes de på Ullevaal. Foto: AP Photo/Tom Hevezi. Vis mer

Morten Gamst Pedersen har spilt mot alle tre i Premier League. Han mener Tsjekkia har mange verdensstjerner på laget.

Verdens beste
- Vi vet at vi møter et godt lag. Tsjekkia er gode teknisk og har et sterkt mannskap på papiret, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.

- De har Petr Cech, som jeg vil regne som verdens beste keeper, fortsetter han.

Norge vant 1-0 mot Litauen på Ullevaal stadion i starten av juni. Gamst Pedersen forventer at det blir langt tøffere mot Tsjekkia i kveldens privatlandskamp.

- Det er alltid morsomt å spille mot god motstand, og Tsjekkia er et mye bedre lag enn Litauen. Vi skal vise at vi ikke er lett å slå på Ullevaal, og det er viktig for oss å fortsette den gode statistikken på hjemmebane, sier Gamst Pedersen.

- Styre spillet
Crystal Palace-spiller Jonathan Parr forventer at Norge skal styre spillet mot laget som ligger 26 plasser bak Norge (nummer 12) på FIFA-rankingen.

- Vi vet vi er gode på hjemmebane, men vi møter en bra motstander. Likevel er vi gode nok til å kunne styre spillet. Det er viktig for oss å ta med en god følelse inn i EM-kvalifiseringen, sier Parr til Dagbladet.

Norge spiller neste kamp i EM-kvalifiseringen mot Island fredag 2. september. Kampen spilles på Ullevaal stadion.