Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tsjekkia med Ullevaal-protest

Klager på Ullevaal-matta til FIFA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Det tsjekkiske fotballforbundet leverte tirsdag en offisiell protest til FIFA mot baneforholdene på Ullevaal Stadion, melder nyhetsbyrået NTB.

Lørdag spilles en av de viktigste norske fotballkampene på mange år her til lands, men banen på vår nasjonalarena er under enhver kritikk noen dager før avspark. Etter cupfinalen mellom Molde og Lillestrøm søndag, jobber banemannskapet på Ullevaal febrilsk med å få matta jevn og fin foran playoff-oppgjøret mot Tsjekkia.

Det er blant annet satt opp et spesialtelt som skal gjøre gjørmebanen spillbar til lørdag.

Bilder som grunnlag

Etter å ha studert fotografier av gressmatta på Ullevaal, tok representanter for Tsjekkias fotballforbund kontakt med FIFA.

- Ytterligere tiltak i denne saken vil bli avgjort innen 48 timer, sier generalsekretær Petr Fousek i en uttalelse tirsdag.

De to cupfinalene gressteppet på Ullevaal ble utsatt for i helga, har satt banen i dårlig forfatning, mener han.

- NFF avgjør

SPESIALTELT: Gressteppet på vår største fotballstadion er i dårlig stand etter mye regn og slitasje, og mannskaper jobber hardt for å få banen klar til kamp. Foto: SCANPIX
SPESIALTELT: Gressteppet på vår største fotballstadion er i dårlig stand etter mye regn og slitasje, og mannskaper jobber hardt for å få banen klar til kamp. Foto: SCANPIX Vis mer

Norges Fotballforbunds informasjonssjef Roger Solheim mener det blir hypotetisk om FIFA setter foten ned for spill på Ullevaal lørdag eller ikke.

- Så lenge vi i NFF mener banen holder mål og det er sportslig forsvarlig å spille der, går kampen på Ullevaal, sier Solheim til NTB.

SISTE: Solheim er enda mer bastant til TV2-sporten tirsdag kveld, han ber alle som har kjøpt billett om å ikke få panikk.

- Jeg kan garantere at det blir kamp på Ullevaal på lørdag, sier Solheim til TV2.

MISFORNØYD: Den tsjekkiske fotballtoppen Petr Fousek er svært misfornøyd med det han har sett av Ullevaal-matta, og protesterer nå til FIFA.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!