Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tsjekkia tok bronse etter keepertabbe

RIYADH (NTB-Reuters): Uruguays keeper Claudio Flores rotet 28 minutter før slutt da han ga retur på et skudd og senere snublet i beina på lagkamerat Gustavo Mendez. Tsjekkias innbytter Edvard Lasota takket ved å avgjøre dagens bronsefinale i kontinentcupen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tsjekkia viste vinnervilje gjennom hele oppgjøret og seiret fortjent, men den avgjørende scoringen var heldig. I tillegg hadde midtbanestjerne Pavel Nedved to gode langskudd som begge gikk hårfint utenfor.

Revansj

Tenåringene Nicolas Oliveira og Marcelo Zalayeta var farlig frampå for Uruguay, men Pavel Srnicek i Tsjekkias mål var ikke mulig å overliste. Nervøsiteten han viste tidligere i turneringen, var lagt igjen i garderoben.

Det hadde tydeligvis ikke hans keeperkollega Claudio Flores på motsatt side av banen gjort. For da Vladimir Smicer fyrte løs etter 62 minutter måtte Flores gi en unødvendig retur. I et forsøk på å ta opp ballen igjen, snublet han på merkelig vis i bena på lagkamerat Mendez. Innbytter Edvard Lasota, som bare hadde vært på banen i fire minutter, satte ballen enkelt i mål.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!