Tsjekkia tok sin andre strake VM-tittel

Tsjekkia vant sin andre strake VM-tittel i ishockey, og den tredje totalt, etter at de slo naboen Slovakia 5-3 i finalen i dag.

Storebror Tsjekkia avgjorde i realiteten VM-finalen allerede i første periode ved å gjøre tre mål. Det virket som respekten var i største laget.

I midtperioden hadde nervene sluppet noe, og Slovakia klarte å redusere en gang.

I sluttperioden gikk Tsjekkia opp til 4-1 før de slapp Slovakia inn i kampen igjen. Anført av 1. rekka med Miroslav Satan reduserte slovakene to ganger. 3-4 kom med under to og ett halv minutt igjen av kampen, og finalen ble for første gang virkelig spennende.

Flere ganger måtte VMs beste keeper, Roman Cechmanek, tre i aksjon for å hindre utlikning. Ett minutt og to sekunder før slutt ble finalen definivitivt avgjort da tsjekkerne slo inn 5-3. Slovakene rakk ikke engang å tenke på å ta ut sin keeper for ytterligere å sette press på tsjekkerne.

VM-gullet var veldig fortjent. Tsjekkia tapte bare en eneste kamp i seriespillet (4-6 for Finland). I åpningskampen klarte Norge seg meget bra og tapte bare 0-4. Det norske laget hadde langt større problemer med Slovakia (tap 1-9).

(NTB)