FORNØYD: Moravec fra Tsjekkia vant herrenes fellesstart verdenscuprenn i skiskyting i Holmenkollen søndag ettermiddag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
FORNØYD: Moravec fra Tsjekkia vant herrenes fellesstart verdenscuprenn i skiskyting i Holmenkollen søndag ettermiddag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB ScanpixVis mer

Tsjekkisk seier i Holmenkollen

Ondrej Moravec vant fellesstarten da de norske skuffet.

(Dagbladet): Med bare én bom ble det seier til tsjekkiske Ondrej Moravec på dagens fellesstart i Holmenkollen. Tsjekkeren tok dermed sin aller første verdenscupseier.

- Det var fantastisk. Jeg skjøt nesten perfekt. Selv om jeg bommet på siste følte jeg meg bra. Mot slutten ble jeg litt sliten, men de andre var også slitne. Jeg hadde ikke regnet med å bli bedre enn nummer 10 i dag, så det er en drøm som går i oppfyllelse, sa Moravec til NRK etter løpet.

Fourcade sparte krefter Franske Martin Fourcade så lenge ut til å ha kontroll på løpet, men to bom på siste skyting gjorde at verdenscuplederen ikke klarte å hamle opp med Moravec.

Totalt bommet Fourcade tre ganger, men han gikk enormt fort i sporet, og kapret andreplassen.

- Jeg foretrekker å vinne, men det var et bra løp. Sisteserien var ikke noe særlig, men resten av løpet var godt. Jeg håper å beholde formen videre til Sotsji. Da jeg passerte kapellet skjønte jeg at det var avgjort, så da prøvde jeg å spare krefter til neste uke, sa franskmannen til NRK.

Skuffende norsk innsats Beste nordmann i Holmenkollen ble Tarjei Bø på en sjuendeplass. Bøe så lenge ut til å være med i kampen om medalje, særlig da Fourcade bommet to ganger på siste skyting. Dessverre for Bø bommet han på dagens siste skudd.

- Det gikk bra helt frem til det siste skuddet. Det er små marginer. Jeg hadde god kontroll, men presset økte mot slutten av serien, og da kom det et sleivskudd, sa Bø til NRK.

Ole Einar Bjørndalen ble nummer 14, også han med to bomskudd.

- Jeg er fornøyd med skytinga, men fysisk var det tungt fra første stavtak, sa han til NRK.