Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tsonga overrasker stort i Australia

Slo ut Nadal i semifinalen.

Jo-Wilfried Tsonga (22) fortsetter å sjokkere i Australian Open. I dag tok han seg til finale etter å ha slått verdenstoer Rafael Nadal 6-2, 6-3, 6-2 i semifinalen.

Tsonga er rangert som nummer 38, men trengte bare 1 time og 57 minutter på å senke Nadal. Franskmannen nærmeste blåste Nadal av banen med knallharde server og variert spill som tvang motstanderen til lange løpeturer.

- Det er helt utrolig. Jeg vet ikke hva jeg skal si, sa en stolt Tsonga.

- Jeg spilte uvirkelig. Ingenting kunne stoppe meg, og jeg er så glad. Dette er som en drøm, men det har ikke helt gått opp for meg, fortsatte 22-åringen.

Det var fjerde gang han slo ut en seedet spiller i årets turnering. Tidligere har han danket ut Andy Murray (9.), Richard Gasquet (8.) og Mikhail Jousnij (14.).

I finalen møter Tsonga enten verdensener Roger Federer eller tredjeseedede Novak Djokovic. Den andre semifinalen i årets Australian Open spilles i morgen.

- Uansett hvem han møter i finalen så vil han ha en sjanse, såfremt han spiller som i dag. Men han vil nok merke presset i finalen. Jeg må bare akseptere at han var helt utrolig, sa Nadal etter tapet.

(NTB)

FINALEJUBEL: Jo-Wilfried Tsonga feirer seieren mot Rafael Nadal i semifinalen i Australian Open.
FINALEJUBEL: Jo-Wilfried Tsonga feirer seieren mot Rafael Nadal i semifinalen i Australian Open. Vis mer
SLÅTT UT: Rafael Nadal måtte se seg slått av overraskelsesmannen Tsonga.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media