Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tsonga seirende ut av tidenes lengste OL-duell

Måtte spille 48 games i avgjørende sett for å kåre en vinner.

GLEDESUTBRUDD: Så glad ble Jo-Wilfried Tsonga etter å ha nedkjempet canadiske Milos Raonic i tidenes lengste OL-kamp i Tennis. Foto: ANDY RAIN/EPA/NTB scanpix
GLEDESUTBRUDD: Så glad ble Jo-Wilfried Tsonga etter å ha nedkjempet canadiske Milos Raonic i tidenes lengste OL-kamp i Tennis. Foto: ANDY RAIN/EPA/NTB scanpix Vis mer

Jo-Wilfried Tsonga vant en rekordlang tenniskamp mot Milos Raonic i OL tirsdag, med 25-23 i avgjørende sett.

- Dette er bra for meg fordi det er den eneste måten jeg kan få navnet i historiebøkene på for tiden, sa franske Tsonga etter maratonkampen.

- Med Rafa Nadal, Roger Federer, Novak Djokovic og til og med Andy Murray er det tøft å komme seg gjennom store turneringer. Så jeg er veldig glad. Jeg håper jeg kan bli historisk på andre måter også.

Tsonga vant første sett 6-3 på centercourten, men canadieren Raonic slo tilbake og vant det neste med samme sifre. I avgjørende sett er det ikke tiebreak, og dermed tok det veldig lang tid å kåre en vinner.

Hele 179 minutter varte det siste settet, som omfattet 48 games. Det er det lengste sett i en tenniskamp i OL-historien, uansett kjønn og klasse.

66 games i en kamp er også olympisk rekord for kamper i best av tre sett. Bare femsettskampen mellom Gordon Lowe og Augustos Zerlendis i 1920 har omfattet flere games (76).

Til sammen var spillerne på banen i tre timer og 56 minutter før Tsonga avgjorde med et volleyslag Raonic strakte seg fortvilet etter uten å nå.

Tsonga, som har vært semifinalist i Wimbledon-turneringen de to siste årene, feiret med et seiersbrøl og en dans. Å delta i OL er nemlig stort for Frankrikes høyest rangerte spiller på herresiden.

- Dette er spesielt siden jeg har drømt om OL siden jeg var liten. Og nå er drømmen oppfylt. Dette er kanskje enda bedre enn i drømmen min. Å representere landet mitt er stort for meg. Landet gir meg mye, så jeg prøver å gi tilbake, sa den sjetterangerte 27-åringen.

Så gikk han for å hvile ut til 3.-rundekampen mot spanske Feliciano López onsdag. En doublekamp sammen med Michaël Llodra venter også Tsonga.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media