Tuelo tar seriestarten på hælen

Sandefjord-spissen vil etablere seg i Tippeligaen.

(Dagbladet.no:) Hurtig. Eksplosiv. Småteknisk. Det er de tre ordene Olav Tuelo Johannesen (22) ramser opp når Dagbladet.no ber ham om å beskrive seg selv.

Det tredje var ganske beskjedent.

Han er mer enn småteknisk. Han har rett og slett «ferdigheter til å gjøre det helt store», ifølge trener Tor Thodesen.

Men for et par dager siden følte ikke Olav seg særlig eksplosiv.

- Jeg er litt sår i beina. Vi har trent mye og hardt, men det er i ferd med å slippe litt nå - akkurat slik det skal være før sesongstart.

Kjemper om spissplass

Olav Tuelo Johannesen gikk til Sandefjord fra Larvik Turn før 2003-sesongen. I løpet av tre år i klubben har han spilt hele 82 serie- og cupkamper for blåtrøyene.

Nå venter et helt annet nivå. Mange av de forsvarsbeina han nå skal hoppe unna har spilt i Tippeligaen i flere år. Det ser 22-åringen fram til.

DRØMMER OM SPANIA: Ronaldinho er det store forbildet, og Olav Tuelo Johannesen spiller gjerne i Spania i framtida. Alle foto: SCANPIX
DRØMMER OM SPANIA: Ronaldinho er det store forbildet, og Olav Tuelo Johannesen spiller gjerne i Spania i framtida. Alle foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg gleder meg. Jeg har ikke merket så stor forskjell i treningskampene, men vil heller ikke legge så stor vekt på det. Likevel føler jeg vi står bra rustet til sesongen.

- Hvilke mål har du for debutsesongen i Tippeligaen?

- Først og fremst vil jeg spille mye. Hvis det går bra håper jeg jo det blir noen mål også.

- Hvordan ser du på konkurransen på spissplass?

- Det er tøft som bare det. Vi er minst fire som kjemper om to plasser. Du må være god hele tida. På dette nivået kan du nesten ikke være dårlig i én kamp en gang, for å beholde plassen.

Liker seg i varmen

Det voldsomme snøfallet på Østlandet i slutten av februar kom på et passelig tidspunkt for Sandefjord-spissen. Da reiste nemlig spillergruppa sørover.

- Jeg gledet meg veldig til 14 dager med pasta og sure sokker. Det var deilig å være på La Manga når det var så mye snø her nede, sier Tuelo Johannesen.

Tuelo tar seriestarten på hælen

Da slår det ikke ned som et overraskende rakettangrep når han forteller om sine fotballdrømmer. De handler ikke om iskalde romjulskamper på humpete baner i England.

- Aller først er målet å stabilisere meg i Tippeligaen, men det er klart - det hadde vært gøy å spilt sørover i Europa. I Spania, for eksempel.

Ronaldinho er kongen i 22-åringens fotballverden. Og Thierry Henry er stedfordredende sjef.

- Jeg får bare legge meg i hardtrening.

Tar det på sparket

De aller fleste nyopprykkede lag får det tøft i Tippeligaen. Sandefjord er ikke spådd å bli noe unntak.

Olav Tuelo Johannesen er imidlertid optimistisk, selv om han innrømmer at han ikke er helt sikker på hva som venter de kommende månedene.

- Hvilken plass ender dere på?

- Det vet jeg ikke, og jeg tenker ikke så mye på det heller.

Han snakker om å ta en kamp av gangen, og de vanlige frasene. Svarene er i hvert fall på plass, noen dager før seriestart.

- Jeg liker å ta ting litt som de kommer, sier Tuelo.

Som forsvarsspillere. De får bare komme, og så vil han prøve å vippe ballen til siden og stikke i fra.