Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tufs etter den første serierunden - idiot etter den andre

I dag ringte Branns og Bergens Fotballtidene og spurte om jeg var stolt av Brann-tipset mitt — 14. plass. Ja, svarte jeg.

INGEN RØD FARE: Vi (jeg) tippet Brann på 14. plass og får selvfølgelig høre det etter to strake seirer og feiringer som denne. Akkurat som vi (jeg) ble erklært tufs da Lillestrøm hadde slått Stabæk 7-0. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
INGEN RØD FARE: Vi (jeg) tippet Brann på 14. plass og får selvfølgelig høre det etter to strake seirer og feiringer som denne. Akkurat som vi (jeg) ble erklært tufs da Lillestrøm hadde slått Stabæk 7-0. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

Oslo — tirsdag 3. april

ETTER FØRSTE SERIERUNDE var det LSK under nedrykkstreken på Dagbladets tabelltips (altså mitt) som utgjorde den offisielle dissingen.
Den tok jeg på hakespissen og sa det var 29 serierunder igjen.

NÅ HAR BRANNS hovedorgan vært på tråden og lurt på om jeg fortsatt mener Bergens utskjelte stolthet vil havne i trøbbel utover sesongen.

Jeg svarte som sant er at det er 28 serierunder igjen og at jeg faktisk hadde ventet en telefon i forrige uke.

MEN ÆRLIGHET VARER som kjent lengst og i hvert fall til neste serierunde, og Brann våren 2011 ser plutselig ikke lenger ut som et fotballag uten mål og mening.

Noen ganger kan det lønne seg å ha dårlig råd.

Man gjør ofte færre feil når det ikke er penger å gjøre (store) feil med.

Fordi:

DA STEINAR NILSEN måtte forlate Brann ble assistenten hans værende fordi han ønsket det og fordi det var det mest økonomiske for klubben.

I år er han hovedtrener fordi han fortsatt ikke krever skjorta for sine tjenester.

DA BRANN MÅTTE ut og erstatte Erik Huseklepp, Petter Vaagan Moen, Jan Gunnar Solli og Eirik Bakke hentet de spillere fra den hylla de hadde anledning til å handle fra.

Det kan de være sjeleglade for i dag.

FOR MIN PÅSTAND er at likviditet og en god økonomi på Stadion ville ført til at Brann hadde handlet spillere i et annet marked enn det de var nødt til å orientere seg i.

Og vi vet jo av erfaring at dyre overgangssummer og høye lønninger ikke (alltid) er synonymt med det man får igjen i den andre enden.

RUNE SKARSFJORD SER ut til å ha gjort en meget god jobb med Brann. Han har på kort tid fått maksimalt ut av de spillerne klubben hentet. Men like viktig er det at de som overlevde vinteren også er blitt bedre sammen med de nye.

Og derfor har Brann fått en kanonstart på sesongen.

OM DET HOLDER til å blande seg inn helt der oppe? Nei. Jeg tror ikke det. Brann vil svinge voldsomt i prestasjonene ut over sesongen. For ingen kan forlange at en fyr som Kim Ojo skal fortsette å levere på det nivået han har holdt mot RBK og LSK.

Selv om mange har vært strålende er det først og fremst Ojo som har satt fyr på Brann.

BRANN HAR SVART på kritikken og de mange negative tipsene og levert varer så det holder. Det har gitt dem en strålende start og mye å bygge videre på. Men ingen tar medaljer før påske, og ingen rykker ned heller.

Det må alle bergensere huske.

Og tenke på.

Og så får heller vi tabloidtipperne være motivasjonens nyttige idioter.

I 28 serierunder til.

PS! Ingen fra trøndelag har ringt og klaget på Rosenborgs tredjeplass på tabelltipset. Jøss!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media