Tufte ble slått med elleve sekunder

Gikk til kvartfinale med andreplass.

GJORDE JOBBEN: Det var intet problem for Olaf Tufte å bli blant de tre beste i heatet. Avstanden fram til Mahe Drysdale bekymrer likevel noe.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GJORDE JOBBEN: Det var intet problem for Olaf Tufte å bli blant de tre beste i heatet. Avstanden fram til Mahe Drysdale bekymrer likevel noe. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Olaf Tufte (36) fikk langt fra noen pangstart på jakten på sitt tredje OL-gull på rad i singlesculler.

Tufte har så langt denne sesongen ikke lignet en gullkandidat, men Nykirke-bonden har vist tidligere at han aldri bør avskrives i medaljekampen.

Lørdag tok den dobbelte OL-mesteren fra 2004 og 2008 seg videre til kvartfinale i London-OL, men han måtte se seg grundig slått av rivalen Mahe Drysdale. Den regjerende verdensmesteren fra New Zealand vant forsøksheatet elleve sekunder foran Tufte. De tre beste gikk videre til kvartfinale.

- Avstanden er god og fin for ham, men ikke så fin for meg. Det ble litt langt opp. Selv om det er vindforskjell i heatene, så passerer de beste stort sett på jevne tider på 1500 meter. Der var ikke jeg, sa Tufte.

Bra på trening 36-åringen la ikke skjul på at han var frustrert etter åpningsløpet i London-OL. Oppkjøringen har gått som planlagt, og på trening har Tufte følt seg i bra slag.

- Jeg har rodd veldig bra på trening her nede og var optimistisk. Jeg skulle komme meg ut av startblokken, finne rytmen og forhåpentligvis henge meg på Mahe for å pushe litt på ham og leke litt. Men han ville ikke leke med meg, fortalte Tufte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer