Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tufte ble slått med elleve sekunder

Gikk til kvartfinale med andreplass.

GJORDE JOBBEN: Det var intet problem for Olaf Tufte å bli blant de tre beste i heatet. Avstanden fram til Mahe Drysdale bekymrer likevel noe.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GJORDE JOBBEN: Det var intet problem for Olaf Tufte å bli blant de tre beste i heatet. Avstanden fram til Mahe Drysdale bekymrer likevel noe. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Olaf Tufte (36) fikk langt fra noen pangstart på jakten på sitt tredje OL-gull på rad i singlesculler.

Tufte har så langt denne sesongen ikke lignet en gullkandidat, men Nykirke-bonden har vist tidligere at han aldri bør avskrives i medaljekampen.

Lørdag tok den dobbelte OL-mesteren fra 2004 og 2008 seg videre til kvartfinale i London-OL, men han måtte se seg grundig slått av rivalen Mahe Drysdale. Den regjerende verdensmesteren fra New Zealand vant forsøksheatet elleve sekunder foran Tufte. De tre beste gikk videre til kvartfinale.

- Avstanden er god og fin for ham, men ikke så fin for meg. Det ble litt langt opp. Selv om det er vindforskjell i heatene, så passerer de beste stort sett på jevne tider på 1500 meter. Der var ikke jeg, sa Tufte.

Bra på trening
36-åringen la ikke skjul på at han var frustrert etter åpningsløpet i London-OL. Oppkjøringen har gått som planlagt, og på trening har Tufte følt seg i bra slag.

- Jeg har rodd veldig bra på trening her nede og var optimistisk. Jeg skulle komme meg ut av startblokken, finne rytmen og forhåpentligvis henge meg på Mahe for å pushe litt på ham og leke litt. Men han ville ikke leke med meg, fortalte Tufte.

- Det er ikke noe hyggelig å sitte der og kjempe mot seg selv under løpet, men det er den brutale hverdagen i idretten. Bommer du litt, er du kjørt av lasset.

Teknikk
Vestfoldingen mener problemene ligger i teknikken. Spesielt i første halvdel av lørdagens løp rodde han for dårlig teknisk.

- I de første 1000 meterne var det teknisk dårlig utføring. I siste halvdel lå Drysdale langt foran, og egypteren var i ferd med å sakke av. Jeg konsentrerte meg heller om å løse de tekniske kodene, som ble bedre, uten å ta livet meg på vei inn, sa Tufte.

Fram mot tirsdagens kvartfinale står terping på tekniske detaljer på programmet for å prøve å få fart på båten igjen.

- Jeg har nok rodd mer avslappet tidligere, sa Tufte.

Tar Tufte seg videre fra kvartfinalen, venter semifinale onsdag. Finalen i singlesculler ros fredag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media