Tufte får likevel med seg familien til London-OL

Sponsorer betaler for turen.

FAMILIETUR: Olaf Tufte får med seg familien til OL i London denne sommeren. Foto: Sigi Tischler, AP / NTB scanpix
FAMILIETUR: Olaf Tufte får med seg familien til OL i London denne sommeren. Foto: Sigi Tischler, AP / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Den dobbelte olympiske mesteren avskrev opprinnelig å ta med seg familien til London-lekene, som følge av priser på "familiepakker" på opp mot 100 000 kroner.

Bare fra OL i Beijing i 2008 er billettprisene blitt firedoblet, og Tufte uttalte i slutten av mars at tribunene i London-OL bare er for «Stordalen, Reitan og andre rikinger».

Jakter tredje gull Nå går det derimot likevel mot at han kan ta med seg mamma Lise Gro, pappa Sigurd Olaf, kona Aina og ungene Mie Lovise (5) og Hermann Aurelius (2) til London, slik at de får følge Olaf Tuftes forsøk på et tredje strake OL-gull i roing på nært hold.

Det takker rokongen velvillige sponsorer for.

- Jeg mangler ennå to billetter til ungene mine til kvartfinalen, men ellers har jeg fått hjelp til alle fem til resten av konkurransene. Det er jeg selvsagt veldig takknemlig for. Familien betyr så mye for meg, og de fortjener å få være der sammen med meg, sier Olaf Tufte til Dagbladet.

Foreldrenes fjerde OL - Om jeg jeg skulle betalt reise, hotell og billettpriser for familien min, så ville det ha kostet meg rundt 100 000 kroner. Det er full pris på billettene til rostadion for unger helt ned til seks måneder, sier Tufte.

Foreldrene har vært med sønnen til de olympiske lekene i Sydney (2000), Aten (2004) og i Beijing (2008), mens London-OL blir de tredje lekene for kona. Ungene OL-debuterer i London.

OL-KLAR: Olaf Tufte var modell da den norske OL-kolleksjonen ble vist fram. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
OL-KLAR: Olaf Tufte var modell da den norske OL-kolleksjonen ble vist fram. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer