Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tufte følger VM-planen

Den dobbelte OL-mester Olaf Tufte hadde en dårlig generalprøve i semifinalen Ro-VM, men endrer ingen ting på finaleplanen.

OL-kongen Olaf Tufte rodde ikke bra i VM-semifinalen i Pozdan. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
OL-kongen Olaf Tufte rodde ikke bra i VM-semifinalen i Pozdan. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

At konkurransen om medaljene blir hard, er det liten tvil om. Hvis Tufte skal stoppe Mahe Drysdale fra å ta sitt fjerde VM-gull på rad, må nordmannen være i toppslag.

- Jeg satser på at jeg treffer mye bedre i finalen enn det jeg gjorde i semifinalen. Jeg tror det bare er snakk om detaljer. Noe annet kan jeg ikke skjønne, sier Tufte til NTB.

Derfor legger han ikke noen ny plan for finaleløpet.

- Nei, det kan jeg ikke gjøre. Jeg må ro på det som jeg er god på til vanlig.


Plages i hjel

Etter at den regjerende OL-mesteren tok seg til VM-finale uten å imponere torsdag, har Tufte grublet mye på hva årsaken var til at han ikke fikk ting til å stemme. I lørdagens finale håper han å vise seg fra en annen side.

- Jeg kan ikke tro at Mahe Drysdale og Alan Campbell vil gå på en smell. De må heller plages i hjel. Det var jo det jeg ville gjøre i semifinalen, men da fungerte ikke planen helt, forteller 33-åringen.

Mens Alan Campbell suste ifra, hadde Tufte mer enn nok med å holde utfordrerne unna. Noe svar på hvorfor det gikk så tungt, har han ennå ikke fått.


Vil ikke tro på det

- Det kan være et enkelt svar; at det er så god jeg er. Men det svaret er kjipt, så jeg velger ikke å tro på det, sier Tufte.

I det fjerne blinker London-OL i 2012. Selv om jernmannen ønsker å være best nå, er det lekene om tre år som virkelig gjelder for Tufte.

- Alt jeg gjør nå er en del av veien mot OL. Men det er jo VM som er årets hovedmål. Dette er en sesong der jeg kan prøve og feile litt, men det ville vært kjedelig å feile, sier Tufte.Trener 1000 timer i året

Dersom han skal ta sitt tredje strake OL-gull i London, nytter det ikke å hvile på laurbærene. Tufte må hele tida utvikle seg hvis han skal være med i toppen.

- Jeg må gjøre det jeg kan for å utvikle meg fysisk. Samtidig må jeg være smart i treningsarbeidet mitt. Det skjer ting med kroppen når man blir eldre, og det kan være jeg må forandre oppkjøringen og treningen min etter hvert. Men i hodet er jeg fortsatt 19 år, sier Tufte, som trener i overkant av 1000 timer i år.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling