Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tufte forbannet etter femteplass

Roeren Olaf Tufte var «pissforbannet» etter verdenscupåpningen i Milano. Horten-gutten endte nest sist i lørdagens A-finale i singlesculler.

Femteplass var absolutt en nedtur, og Tufte svarte slik da NTB spurte hva som skjedde:

- Skjedde? Absolutt ingenting. Jeg hadde overhodet ingen sprut i kroppen.

Regjerende verdensmester Marcel Hacker åpnet slik han avsluttet forrige sesong, med seier. Tyskeren lå på annenplass da 500 meter gjensto, men satte inn en forrykende spurt og slo slovenske Iztok Cop med om lag halvannet sekund.

På tredjeplass fulgte nok en slovener, Cops tidligere makker i dobbeltsculler, Luka Spik.

Sto igjen da toget gikk

Tufte, bronsevinner i fjorårets VM i Sevilla, fikk det ikke til å stemme på arenaen der VM arrangeres i slutten av august. Han lå på fjerdeplass halvveis, men måtte til slutt se seg slått også av britiske Ian Lawson.

Tuftes sluttid på 6.46,19 var over seks sekunder bak Hacker (6.39,97).

- Jeg pleier jo å være med når toget går ved 1000 meter, men denne gangen ble jeg bare stående igjen på perrongen. Jeg har merket at jeg har vært sliten en stund, men har prøvd å skyve det bort, forklarte han.

- Dette var det jeg var god for i dag, og det var absolutt ikke bra nok, sa verdensmesteren fra 2001, som lørdag ettermiddag reiste sammen med kompisen Iztok Cop for å trene en uke i Slovenia.

Helge Tønnessen og Nils-Torolv Simonsen ble nummer fire i B-finalen i dobbeltsculler, drøyt to sekunder bak den seirende polske båten.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media