- FORBANNET IRRITERENDE: Olaf Tufte endte sist i VM-finalen i singelsculler i Bled i Slovenia i dag. Foto: Jure Makovec, AFP/Scanpix
- FORBANNET IRRITERENDE: Olaf Tufte endte sist i VM-finalen i singelsculler i Bled i Slovenia i dag. Foto: Jure Makovec, AFP/ScanpixVis mer

Tufte hektet i en bøye under VM-finalen

Startet godt, endte sist.

En bøye lå i veien for Olaf Tuftes knallstart på VM-finalen i singlesculler. Roeren gikk tom for krefter mot slutten og endte sist.

- Det er forbannet irriterende. Samtidig er det min egen feil. Det måtte bli alt eller ingenting, men til slutt hadde jeg ikke sjanse, sa Tufte til NTB etter nedturen i VM-finalen i slovenske Bled.

Nordmannen fikk en god start og hadde «den gode følelsen» fram til han tabbet seg ut etter 200 meter.

- Da hekta jeg i en bøye. Jeg var helt der jeg skulle, men så ble alt ødelagt. Jeg måtte klinke til igjen, og det kostet meg så mye at jeg ikke hadde krefter og pust igjen. Jeg gjorde alt jeg kunne, sa den regjerende OL-mesteren.

Tøff trio VM-gullet gikk til den newzealandske kjempen Mahe Drysdale, som vant på sterke 6.39,56. Han var nummer tre halvveis i det 2000 meter lange løpet, men vant den tette kampen mot tsjekkiske Ondrej med ni hundredels sekund.

Britiske Alan Campbell viste med sin bronse at også han er i rute til OL på hjemmebane neste sommer. Tufte, som var 16 sekunder bak vinneren, medgir at det blir en tøff trio å slå i London.

- Det er klart det blir tøft. De er verdens tre beste roere for øyeblikket. Skal man slå dem, må man ha et optimalt løp, sa vestfoldingen, som ergret seg stort over feilen.

- Jeg trodde jeg skulle være med og slåss om medalje i dag, men ødela mitt eget løp tidlig. Jeg er helt overbevist om at jeg hadde vært med i kampen om det ikke hadde skjedd. Jeg hadde kanskje en litt vel offensiv plan før løpet, men det eneste som teller her i verden er medaljer, og da måtte jeg ta en risk.

Godt VM Gledelig er det uansett for rokongen med to OL- og to VM-gull at båten hans kvalifiserte seg for London-OL. Etter en vanskelig sesong med blant annet en trøblete albue, er Tufte fornøyd med egen innsats i verdensmesterskapet.

- Jeg er i bra form nå. Jeg har et støtteapparat som har gjort en vanvittig jobb med både kropp og hode. Jeg var selv skeptisk til at jeg var god nok til å nå en finale her, men det gjorde jeg.

Bra er det også gått for Norge som ronasjon i Bled. Tufte gleder seg over den norske innsatsen og heier fram lettvekt dobbeltsculleren til Svein Urban Ringstad og Are Strandli i søndagens B-finale.

- Jeg håper at de slår til skikkelig i morgen. De har levert en imponerende innsats. Vi har ikke hatt så mange norske båter i semifinale siden 1996, sa en skuffet, men optimistisk Tufte.

(NTB)