<strong>TIL SEMIFINALEN:</strong> Olaf Tufte ble nummer to i sitt kvartfinaleheat, og er klar for semifinalen i verdenscupregatteaen i roing i Tyskland. Foto: Urs Flueeler / EPA.
TIL SEMIFINALEN: Olaf Tufte ble nummer to i sitt kvartfinaleheat, og er klar for semifinalen i verdenscupregatteaen i roing i Tyskland. Foto: Urs Flueeler / EPA. Vis mer

Tufte klar for semifinale

- Håper det løsner litt i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Olaf Tufte er klar for semifinale i verdenscupregattaen i roing i Tyskland.

Horten-roeren ble nummer to i sitt kvartfinaleheat fredag ettermiddag.

Han ble slått med en båtlengde av den dyktige tsjekkeren Ondrej Synek.

- Det ble et tøft løp og vi må erkjenne at Synek ble et nummer for stor i dag. Vi håper Olaf nærmer seg lørdag, og han bør gå til finale slik han ror. Han mangler litt overskudd i kroppen, men vi håper det løsner litt i morgen. Olaf restituerer seg fort, sa sportssjef Kjetil Undset til NTB.

Tidligere fredag vant Tufte sitt forsøksheat på tiden 7.01,39.

Han var halvannet sekund foran mexicanske Patrick Loliger Salas. Den norske rokongen ledet gjennom hele løpet.

Are Strandli (22) er klar for semifinale i singlesculler lettvekt.

Kun Duncan Grant fra New Zealand var bedre. En båtlengde skilte de to.

- Veldig bra av Are. Han har vist fin stigning i de to løpene her nede i dag (fredag). Han er mer komfortabelt med å være i front internasjonalt. Ikke glem at han debuterer i singlesammenheng. Det er gode muligheter lørdag, og vi håper på en finaleplass, sa Undset.

- Hva må til for å klare det?

- Are må få litt mer tempo i kroppen, være litt frekkere og slippe seg mer løs. Han har trent mye med Olaf i det siste, og det har tatt på kroppen, mente Undset.

Strandli representerer Stavanger roklubb. Han har sjuende- og åttendeplass fra U23-VM. Tidligere fredag vant han sitt forsøksheat på tiden 7.09,60, og var 1,68 sekunder foran toer Igor Khmara fra Aserbajdsjan.

Resten av de norske båtene måtte ro oppsamlingsheat.

Semifinalene går lørdag og finalene søndag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer