Tufte knuste landslaget

Nesten dobbelt så mange seere.

(Dagbladet.no): Nerdesuksessen Tufte IL har gått spilt seg rett inn i hjerterota på den norske sofabefolkningen. Mandag var det 682 000 som fulgte TVNorge-programmet, mens 731 000 så del to, skriver Aftenposten.

Samtidig var det bare 376 000 som fulgte landslagets siste kamp mot Hviterussland onsdag.

Åge Hareide sier han ikke har sett Tufte IL, men at han unner Erik Thorstvedt suksessen, og forstår at programmet er populært.

- Jeg tror mange opplever det som pusterom i en hverdag hvor alle hele tiden skal være vellykkede og yte stadig mer. Her har vi en gjeng med hyggelige folk som står frem og viser at de ikke er perfekte eller behersker det de driver med til fulle. Jeg skjønner at mange finner det befriende, sier Hareide.

Det skal i rettferdighetens navn sies at TV3 har mindre dekning enn TVNorge. Dessuten var landslaget allerede kvalifisert for VM-playoff før den derfor ubetydelige kampen mot Hviterussland.

Lørdagen før, da NRK viste den avgjørende kvalikkampen mot Moldova i beste sendetid, var det 1 074 000 nordmenn som satt benket foran skjermen.

BRILLEFINE SEERTALL: Tufte-spillerne Sjur Marius, Thor Joachim og Bjørn Tore ble sett av nesten dobbelt så mange som så landslaget mot Hviterussland sist onsdag. Foto: Frank Karlsen
BRILLEFINE SEERTALL: Tufte-spillerne Sjur Marius, Thor Joachim og Bjørn Tore ble sett av nesten dobbelt så mange som så landslaget mot Hviterussland sist onsdag. Foto: Frank Karlsen Vis mer