Tufte lekte seg til VM-finale i Japan

Vant semifinalen.

Olaf Tufte hadde ingen problemer med å ta seg til VM-finale i singlesculler i natt, men tror ikke semifinaleløpet holder til gull.

– Jeg må ro bedre enn dette dersom det skal bli seier i finalen. Ingen tvil om det, sa Tufte til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter semifinalen.

Den regjerende olympiske mesteren ønsket å sette seg i respekt i sitt heat natt til torsdag, og gikk knallhardt ut. 29-åringen fra Horten ledet lenge klart, men ble presset mot slutten.

– Heldigvis klarte jeg å ta meg sammen på de siste meterne. Dermed ble det seier, sa Tufte.

Belgisk overraskelse
Han var litt overrasket over at det var belgiske Tim Maeyens som ble hardeste utfordrer i semifinalen. Tyske Marcel Hacker var på forhånd ansett for å være hardeste utfordrer i heatet.

– Belgieren virket sterk. Det var definitivt overraskende, sa Tufte, som likevel velger å ikke legge altfor mye vekt på det som skjedde i natt.

Finalen lørdag blir et helt annet løp.

– Tidene fra semifinalen spiller i grunnen ingen som helst rolle, sa 29-åringen.

Vanskelige forhold

SKAL GI FULL GASS I FINALEN: Olaf Tufte. Foto: Scanpix/Ap
SKAL GI FULL GASS I FINALEN: Olaf Tufte. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Han irriterte seg samtidig litt over forholdene i den japanske VM-byen Kifu.

– Det er litt for mye TV-båter og dommerbåter på vannet mens vi ror. Det fører til at bølgene slår tilbake fra betongveggene, og gjør jobben vanskeligere for oss deltakerne, forklarte Tufte.

Han understreker samtidig at problemet ikke er spesielt for mesterskapet i Japan.

– Det er litt sånn hver gang, og da må vi alltid kjefte og klage litt. Innimellom hender det nemlig at de hører på oss, smilte Horten-karen, og tilføyde:

– Forholdene uansett like for alle.

I lørdagens finale er taktikken enkel:

– Det er bare å gi bånn gass!
 

(ANB)