Tufte lurt av vinden

Olaf Tufte mestret ikke vindforholdene da han ble nummer tre i verdenscupstevnet i roing søndag.

Horten-roeren kom i mål nesten 17 sekunder bak den tyske vinneren Marcel Hacker.

Den sterke vinden og de høye bølgene ble for tøffe for nordmannen, som også var nærmere 15 sekunder bak tsjekkeren Chalupa på 2. plass.

Tross 3. plassen topper fortsatt Tufte sammenlagtlista i verdenscupen i singlesculler. Søndagens 3. plass var sesongens tredje pallplassering for Olaf Tufte.

- Dette var et skikkelig håpløst løp, men jeg ender på seierspallen i verdenscupen på et sted der folk normalt hadde tatt fram surfebrettet. Det er positivt. Dette var ren og skjær bingo fra begynnelse til slutt. For en måneds tid siden ville jeg ha kantret i slike bølger. Finalen handlet mest om å komme i mål uten å gå rundt, sier Olaf Tufte.

Rutinert

Både Hacher og Chalupa som ble nummer én og to er rutinerte karer som vet hvordan man opptrer i bølger. De er begge langt mer erfarne enn Tufte. Tufte glapp taket på åren ved én anledning og var meget nær ved å tippe rundt.

Landslagssjef Tore Øvrebø vet at eleven fortsatt har en vei å gå.

- Olaf slet tungt og satt fast i bølgene. Han fikk ikke jobbet slik han kan, og det ble aldri noen flyt. Det ble et overlevelsesløp under elendige forhold, der andre ting enn roeren var avgjørende. Vi må bare fortsette å jobbe med å mestre bølgeroing, sier Øvrebø.

Det er to uker til neste verdenscupstevne i München. Til uken skal Tufte prøve ut en ny båttype, en båt som skal være mer egnet til å mestre store bølger.

- Den nye båten har rigging med høyere klaring i vannet, på den andre siden betyr det mereffektiv roing i bølger. Jeg tror den nye båten vil gjøre Olaf bedre i tung sjø, sier Øvrebø.

Framgang for fireren

Den norske dobbeltfireren med Nils-Thorolf Simonsen, Bård Monsen, Reidar Aralt og Håvard Lium viste betydelig framgang ved å ro inn til en sterk 4. plass på tiden 6.59,58.

Riktignok manglet flere av de beste nasjonene, men kvartetten kortet ned avstanden til konkurrentene etter den svake plasseringen i Sevilla.

  • Den polske båten vant på 6.49,27.

    (NTB)