Tufte noen få millimeter fra karriereslutt

Skadet seg på rumpeakebrett.

BEST TIL VANNS: Olaf Tufte i sitt rette element: På trening på Årungen i Ås i fjor sommer.  Foto:  Erik Berglund, Dagbladet
BEST TIL VANNS: Olaf Tufte i sitt rette element: På trening på Årungen i Ås i fjor sommer. Foto: Erik Berglund, DagbladetVis mer

(Dagbladet): Olaf Tufte er en av de største, sterkeste og tøffeste idrettsutøverne her til lands. Men det er roing som er grenen hans, og slett ikke aking.

En aketur med ungene i en liten skråning ved hytta på Golsfjellet var nemlig nær ved å ta knekken på roeren. Muskelbunten slo seg nemlig kraftig på en stein.

- Denne steinen lå under snøen og ventet på noe å ødelegge, og det gjorde den til gangs. Den traff meg rett over halebeinet (heldigvis) på det som heter sacrum, her er det ganske masivt med bein. Men også en del nerver. Det smalt så det svartnet for meg, og smertene var enorme, skriver Tufte på hjemmesiden sin.

Tufte tok bilder av både den skumle steinen og det ødelagte rumpeakebrettet.

Tufte skriver at han dro til legevakta og fikk beskjed om at det ikke var noe brudd eller brist på skjelettet. Men han skriver det føles som noe ikke er som det skal.

Foto: olaftufte.com
Foto: olaftufte.com Vis mer

- Om det nå bare er slik at det er veldig sårt en stund, så er jeg glad til. Men det kunne gått voldsomt mye verre om det hadde truffet rett på halebeinstippen. Da kunne roinga vært over. Og det var ikke mange millimetere unna! Det var jaggu nære jeg fikk et ekstra høl der bak, skriver roeren.

Til tross for en øm bakside som neppe er helt klar for typiske Tufte-økter på romaskinen, klarer han å se det komiske i situasjonen.

- Til vanlig flyr jeg gjennom lufta på motorsykkel hjemme på gården. Men når det er snakk om å ake en sju meter lang skråning med ungene, da går det galt, skriver han.

Tufte trosser likevel smertene og holder seg i aktivitet.

- Jeg trener, men det gjør veldig vondt, sier Tufte til Dagbladet.

Foto: olaftufte.com
Foto: olaftufte.com Vis mer