Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tufte og Borch imponerte. Klar for verdenscupfinale

Ledet fra start til mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olaf Tufte og Kjetil Borch vant sitt heat i verdenscupen i Italia lørdag og er klare for søndagens finale.

Den norske dobbeltsculleren tok ledelsen fra start og kom i mål snaut seks sekunder foran Storbritannia, som slår følge med nordmennene til finalen.

Tufte og Borch ble nummer to fredag bak de kroatiske verdensmesterne Valent og Martin Sinkovic og måtte derfor gjennom oppsamlingsheat lørdag.

I lettvekt singelsculler sørget Ask Tjørn for en norsk opptur da han tok tredjeplassen i A-finalen. Nordmannen stjal pallplassen med minste margin foran sveitsiske Daniel Wiederkehr. Sten Sture endte nest sist på 5.-plass etter at han kvalifiserte seg til finalen gjennom et oppsamlingsheat tidligere på formiddagen.

Lettvekt singelsculler er dessverre for Norge og Tjørn ingen OL-øvelse.

Dobbeltfireren (Nils Jakob Hoff, Joakim Bøhn, Martin Helseth og Erik Solbakken) måtte også gjennom et oppsamlingsheat lørdag, men klarte ikke å ta seg til finalen.

Anna Sture og Hanna Inntjore vant sin C-finale og endte sammenlagt på 13.-plass i verdenscupkonkurransen for toer uten styrmann.

Marianne Madsen i singelsculler kom på annenplass i C-finalen og tok dermed 14.-plassen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart