Tufte og co. vasker hendene i sprit: - Noe vi ikke pleier å gjøre

De norske roerne gjør noen ekstra tiltak for å unngå å bli syke av det skitne vannet på OL-arenaen i Rio de Janeiro.

FRYKTER BAKTERIER: Olaf Tufte og de norske roerne tar alle forholdsregler de kan ta. Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet
Olaf tufte
FRYKTER BAKTERIER: Olaf Tufte og de norske roerne tar alle forholdsregler de kan ta. Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet Olaf tufte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arrangøren har måttet tåle mye kritikk for det høye bakterieinnholdet i Lagoa Rodrigo de Freitas, som ligger like ved den berømte stranden Ipanema. Under junior-VM i fjor ble flere roere syke.

Landslagstrener Johan Flodin er ikke veldig bekymret for at utøverne det skal skje under OL, men forteller at de tar noen ekstra forholdsregler for å unngå at de norske roerne skal få lekene ødelagt av sykdom.

– Vi sørger for å ha vannflaskene i plastposer, og vi vasker hendene våre i sprit. Vi er også nøye med å skylle båtene i ferskvann. Det er enkle tiltak, men noe vi ikke pleier å gjøre når vi er på konkurranser. Vi hadde folk her under junior-VM i fjor og har snakket med dem som har vært her mye, sier Flodin til NTB.

Medaljehåp

Norge stiller med tre båter i OL. Veteranen Olaf Tufte skal ro dobbeltsculler med Kjetil Borch, mens Nils Jakob Hoff skal i aksjon i singlesculler. Det største norske medaljehåpet i roing er Are Strandli og Kristoffer Brun i lettvekt dobbeltsculler. Tufte og Borch regnes som outsider i medaljekampen i sin båtklasse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer