FRYKTER BAKTERIER: Olaf Tufte og de norske roerne tar alle forholdsregler de kan ta. Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet
Olaf tufte
FRYKTER BAKTERIER: Olaf Tufte og de norske roerne tar alle forholdsregler de kan ta. Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet Olaf tufteVis mer

Tufte og co. vasker hendene i sprit: - Noe vi ikke pleier å gjøre

De norske roerne gjør noen ekstra tiltak for å unngå å bli syke av det skitne vannet på OL-arenaen i Rio de Janeiro.

Arrangøren har måttet tåle mye kritikk for det høye bakterieinnholdet i Lagoa Rodrigo de Freitas, som ligger like ved den berømte stranden Ipanema. Under junior-VM i fjor ble flere roere syke.

Landslagstrener Johan Flodin er ikke veldig bekymret for at utøverne det skal skje under OL, men forteller at de tar noen ekstra forholdsregler for å unngå at de norske roerne skal få lekene ødelagt av sykdom.

– Vi sørger for å ha vannflaskene i plastposer, og vi vasker hendene våre i sprit. Vi er også nøye med å skylle båtene i ferskvann. Det er enkle tiltak, men noe vi ikke pleier å gjøre når vi er på konkurranser. Vi hadde folk her under junior-VM i fjor og har snakket med dem som har vært her mye, sier Flodin til NTB.

Medaljehåp

Norge stiller med tre båter i OL. Veteranen Olaf Tufte skal ro dobbeltsculler med Kjetil Borch, mens Nils Jakob Hoff skal i aksjon i singlesculler. Det største norske medaljehåpet i roing er Are Strandli og Kristoffer Brun i lettvekt dobbeltsculler. Tufte og Borch regnes som outsider i medaljekampen i sin båtklasse.

– De som har fått et medaljestempel på seg, har fått det fordi de fortjener det. Det er ikke noe vi tenker på i hverdagen, men vi merker at det nærmer seg OL og at pressen er litt mer interessert. Vi prater ikke så mye om det i hverdagen, sier Flodin.

Svensken er trygg på at forventningspresset ikke vil bli for stort på Brun og Strandli.

– Alle i troppen vår er tidligere verdensmestere. Are og Kristoffer har ikke vært medaljefavoritter i OL tidligere, men i VM har de vært det, sier Flodin.

Nedtur i 2012

Norske roere har en stolt historie i OL-sammenheng og fra 1972 til 2008 tok de medalje i alle leker de deltok i. I London for fire år siden ble imidlertid ingen medaljer.

Olaf Tufte er den mest meritterte i troppen. Han har to gull og ett sølv fra tidligere OL.

Rokonkurransene i Rio-lekene starter lørdag. Da skal både Tufte/Borch og Hoff i aksjon. Strandli/Brun ror sitt forsøksheat søndag.

(NTB)