Tufte oppgitt

Slepphendt dopingkontroll satte en demper på gullfeiringen for Olaf Tufte.

Uten en eneste kontrollør ble han sendt til OL-landsbyen for blodprøve.

- Sånt skal bare ikke skje. Utøvere til dopingkontroll skal ikke slippes ut av syne, sa en sint Tufte.

Regelverket påpeker helt klart hvordan prosedyren skal foregå. Og det innebærer ikke at en utøver får velge selv når han skal avgi blodprøve og deretter reise til stedet bare fulgt av norsk støtteapparat.

- Det går helt imot reglementet. Jeg ba innstendig om at noen måtte følge meg, men det kunne de ikke. Jeg kunne gjort hva som helst på veien til OL-landsbyen hvis jeg hadde villet, sier OL-mesteren, som er særdeles skeptisk til kontrollopplegget han opplevde.

- Ikke kontroll

Han er meget oppgitt etter slurvet, som han også føler truer hans egen sikkerhet.

- Jeg er veldig åpen for tester, vil gjerne ha flere av dem. Samtidig var jeg jo også klar for å bli fort ferdig på en dag som denne. Derfor valgte jeg å reise til OL-landsbyen framfor å vente i flere timer på rostadion, forklarer han.

På arenaen måtte han nemlig vente til etter kl. 15.00 for å få avgitt blodprøve. Det ville vært seks timer etter at han rodde i mål som OL-vinner. Da fikk han valget om å dra til utøverlandsbyen og selv velge tidspunkt.

- Det er noen som ikke har skjønt poenget. Dette skal være proft, men her er det noen som ikke har kontroll, sier Tufte.

Nå forfølges saken videre av det norske helseteamet i OL.

(.NTB)