Tufte på tredje i verdenscupen i München

Spurtet til pallplass.

PÅ PALLEN: Olaf Tufte spurtet inn til tredjeplass under verdenscupregattaen i München.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
PÅ PALLEN: Olaf Tufte spurtet inn til tredjeplass under verdenscupregattaen i München. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

|||En sliten og utladet Olaf Tufte ble nummer tre i søndagens finale i verdenscupen i roing i München, vel fem sekunder bak vinneren Mahe Drysdale.

Newzealenderen slo Tufte også i lørdagens semifinaleheat. Søndag rodde Drysdale inn til vinnertiden 7.00,45. Alan Campbell fra Storbritannia ble nummer to på 7.03,95, mens Tufte sluttet på 7.05,82.

Drysdale og Campbell var på de to første plassene hele veien. Tufte var nummer fem etter første 500 meter, passerte både 1000 og 1500 meter som nummer fire, men spurtet til pallen.

— Konklusjonen er at han gjorde en god under forhold som ikke passet ham. Han holdt seg til planen og fullførte slik han skulle, sa en mellomfornøyd landslagssjef Kjetil Undset.

Tungt
Undset sier at Tufte har følt seg sliten gjennom hele helgen.

— Han har ikke vært flink nok til å holde igjen. Det har vært for mye for ham den siste med blant annet mye sponsorarbeid. Han var helt på felgen da han kom til München, og han burde helt klart ha spisset formen bedre. Det har vært for travelt for ham under oppladningen til denne verdenscupregattaen, mener Undset som helst skulle ha sett at Tufte hadde vunnet.

— Han har veldig mye mer å gå på når han slipper opp. Det er ingen umulig oppgave å bli best. Vi håper at han setter alle på plass i Luzern om tre uker. Jeg er ikke så sikker på at Drysdale og Campbell har så mye mer å spa på med.

I rute
VM i Poznan går ikke før i slutten av august. Det er litt typisk Tufte at han ikke er helt i slag på denne tiden av året.

— Jeg føler meg trygg på at han skal prestere i VM. Han er i rute og vel så det, sier den tidligere topproeren Undset.

Ondrej Synek fra Tsjekkia ble slått til fjerdeplass med 68 hundredels sekund.

André Vonarburg og Mindaugas Griskonis på de to siste plassene var langt bak de øvrige.

(NTB)