Tufte redd for inkompetente leger

Slurvete dopingkontroller bekymrer.

Norske idrettsutøvere er ofte bekymret når de gjennomfører dopingtester i utlandet, melder NRK.

- Jeg har vært borti tilfeller der legen har sugd tak i glasset og puttet PH-pinnen oppi glasset før prøvene blir tatt, og da er man ikke helt trygg på at vedkommende vet hva han driver med, sier roeren Olaf Tufte til NRK.

En undersøkelse ved Norges idrettshøgskole viser at ni prosent av toppidrettsutøverne har vært bekymret når de har vært inne til dopingkontroll utenfor Norges grenser.

- Det går fra det at de ikke treffer blodårene, til at de ikke er organisert innad i teamet. Testene utføres jevnt over bedre i Norge, sier langrennsløperen Vibeke Skofterud.

Antidoping Norge har invitert sine kolleger i utlandet til en konferanse i Oslo til våren der målet er å gjøre dopingtestene mest mulig samkjørte.

(NTB)

BEKYMRET: Olaf Tufte har hatt skremmende opplevelser når han er blitt dopingtestet i utlandet, og er redd for at noe feil kan skje med prøven. Foto: Henning Lillegård
BEKYMRET: Olaf Tufte har hatt skremmende opplevelser når han er blitt dopingtestet i utlandet, og er redd for at noe feil kan skje med prøven. Foto: Henning Lillegård Vis mer