Tufte ringte for 15 000 kr.

SYDNEY (Dagbladet): Allerede før han hadde lagt til kai etter OL-finalen, ringte Olaf Tufte (24) hjem til samboeren Elisabeth (20). I løpet av oppholdet i Australia har han ringt for 15 000 kroner. Uten å ha råd til det. Men Dagbladet ordnet opp i saken. Og da ble det skikkelig rofest i Sydneys gater.

Like etter finaleløpet, kom nemlig Tufte med en oppfordring til Dagbladet.

- Kan ikke dere skrive at jeg håper at Telenor sponser meg med det jeg har ringt for. Det er minst ti til femten tusen kroner

Men vi nøyde oss ikke bare med å skrive det. Vi tok rett og slett en telefon til en av Tormod Hermansens pressetalsmenn. Og der trengtes ingen forhandlinger for å få til en idéfusjon.

- I sponsorskyggen

Fem minutter tok det Telenor Mobil å bestemme seg for å gi et håndslag til Tufte. Telefonregningen fra Australia-oppholdet nulles i systemet.

- Dette gjør vi gjerne. Hadde dette dreid seg om en utøver som hadde tjent millioner, ville vi ikke gjort det. Men siden roerne driver en idrett som er i sponsorskyggen til daglig, stiller vi gjerne opp, sier informasjonssjef i Telenor Mobil, Jo Meldaas til Dagbladet.

Da Dagbladet ringte og overbragte nyheten, jublet sølvgutten.

- Jævla bra. Er det sant? You made my day. Nå skylder jeg dere en skikkelig en.

Tufte innrømmer at han ikke har hatt råd til å betalt regninga sjøl.

- Blir ikke rik av å drive med roing, vet du. Har bare skjøvet problemet foran meg, ler han.

Han synes ikke han kunne brukt ei krone mindre på kjærestetelefonene.

- Hun er ei fantastisk jente, og er verdt hver eneste krone. Hun har holdt meg oppe psykisk hele tida mens jeg har vært her nede, sier Olaf om sin Elisabeth Øverland Eriksen.

SJALU: Fredrik Bekken henger med geipen når han får høre at Telenor sponser kollega Olaf Tufte med tellerskritt fra Sydney.